10 речей, які потрібно зробити перед тим, як розпочати бізнес

Хоч на ринок щороку виходить близько 13 тисяч нових товарів, за 5 років на ньому лишається тільки 40% з них. Щоб новий бізнес “вистрелив”, недостатньо вигадати продукт і визначити ціну на нього. Важливо також добре підготувати ґрунт.

 

Крім доброї бізнес-ідеї, якісного продукту та оптимальної ціни, є ще безліч важливих речей, які дуже легко випустити з уваги, особливо якщо ви є новачком у світі бізнесу.

 

Ці 10 порад від успішних підприємців можуть допомогти вам розпочати свою справу грамотно.

 

1. Знайдіть кмітливого бухгалтера або віддайте провадження бухгалтерського обліку на аутсорсинг
Провадження грамотних розрахунків, законодавчої та податкової бази – у цій інформації вам самим доведеться розбиратися роками. Професіонал своєї справи швидко наведе лад у ваших паперах, тому витрачені на бухгалтерські послуги гроші однозначно не будуть змарновані.

 

2. Вивчіть цільовий ринок
Щоб переконатися, що ви приносите людям те, чого хочуть вони, а не ви самі, проведіть опитування фокус-групи з цільової аудиторії продукту чи послуги. Це можна зробити самостійно і без залучення серйозних коштів. Таке міні-дослідження надасть уявлення про вашого клієнта, а також зекономить багато змарнованих на подальші експерименти коштів.

 

3. Отримайте юридичну консультацію
Профілактична юридична підтримка може бути найкращим засобом закріпити за своїм бізнесом довготривалий успіх. Бо якщо ви телефонуєте юристові вже після того, як наразилися на проблему, може бути надто пізно щось вживати. А це, в свою чергу, може критично відбитись на бізнесі як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

 

4. Заздалегідь продумайте майбутнє бізнесу
Під час запуску бізнесу важливо бачити шляхи розвитку справи після дати її запуску. Тобто потрібно спланувати, як ви збираєтеся отримувати прибуток протягом хоча б двох-трьох років. Визначте кращі й гірші сценарії розвитку бізнесу, засновані на прогнозах продажів і прибутків. А ще дуже важливо мати такий план для того, щоб переконати потрібних вам людей, що працювати з вами безпечно.

 

5. Поспілкуйтеся з іншими підприємцями
Перед тим, як відкрити свій бізнес, і навіть після цього, неймовірно важливо мати низку своєрідних менторів, тобто професіоналів, які на цій справі вже з’їли дюжину слонів, і охоче поділяться секретами. Поради, наставництво та комунікація є невід’ємною частиною запуску нового проекту. Звісно, ви не зможете дізнатися все й одразу, але добрий сенсей у цій сфері, безумовно, допоможе.

 

6. Створіть пристойний сайт
Часто підприємець-початківець не звертає уваги на планування ведення веб-сайту та інших платформ. Зазвичай на початку запускається простенький сайт, а потім доводиться здійснювати масивний і виснажливий перехід на іншу платформу й хостинг. Проте якщо починати робити все правильно від самого початку, можна досягти успіху значно раніше.

 

7. Накопичте достатньо грошей
Буває так, що підприємці-початківці не мають достатньої кількості грошей, щоб, працюючи на них деякий час, стати прибутковими. Тому успішні бізнесмени рекомендують мати річний запас на операційні витрати в банку вже в день урочистого відкриття вашої компанії. Це також має на увазі, що солідний бізнес-план і стратегічний план зростання ви також маєте вже з першого дня.

 

8. Знайте свої податкові зобов’язання
Ви мусите чітко знати всі податки і збори, які вимагаються від вас, а також бути дуже організованими в плані їхньої сплати. Порахуйте, скільки грошей витрачатиметься на своєчасну сплату податкових платежів. Також з’ясуйте, які податки існують в іншому бізнесі, в інших містах, областях і країнах. Затримки можуть дуже швидко перерости в пеню, що потягне за собою нові витрати.

 

9. Поміркуйте про стратегію виходу з бізнесу
Важливо, щоб ви, крім віри й наполегливості, мали ще одну стратегію виходу. Незалежно від того, чи спрацює головна бізнес-ідея, ви мусите бути впевнені, що зможете продати бізнес і не втратити при цьому весь капітал. Знаючи, що маєте варіант виходу, який не виявиться дуже болісним, буде доволі легко продовжувати йти вперед повним ходом.

 

10. Запитайте себе «чому?»
Здавалося б, просте питання, проте неминуче настане час, коли справи підуть не так, як хотілося, надія на покращення дедалі зменшуватиметься, і вам буде необхідно нагадати собі, чому ви в цьому бізнесі. Для підприємця розвиток і зростання є процесами, які ніколи повністю не закінчуються. Тому дуже важливо сформулювати місію. Такий підхід дозволяє постійно зберігати фокус на меті проекту, а також пам’ятати про особисті очікування від бізнесу.

 

Для успіху бізнесу важливо мати добру ідею, наполегливість і знання. А ці 10 порад можуть збільшити ваші шанси на довготривалий успіх під час запуску нового бізнесу.


https://platforma-msb.org/10-rechej-yaki-potribno-zrobyty-pered-tym-yak-rozpochaty-biznes/

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад