Резюме з фото – чи треба?

Сьогодні розберемося з тим, чи потрібна така штуковина як фото. Багато хто вважає, що ніякого фото не треба, адже оцінюють не зовнішній вигляд, а саме професійні навички, врешті-решт, будь-якої компанії потрібен кваліфікований фахівець! А фото треба лише тоді, коли вибирають секретарку і інших співробітників "високоінтелектуальної" праці.

Так-то воно так, але не так! Уявіть собі менеджерів з персоналу Блондиністого типу. І от уявіть, отримує така блондинка 20 електронних листів, у яких кандидати вихваляються своїми досягненнями - один курси закінчив, інший за кордоном навчався і так далі!

Однак написати своє "Резюме" так, щоб на нього звернули увагу, а не поклали "під сукно", досить складно. Досвід показує, що при написанні його необхідно дотримуватись певних вимог, основні з яких приведено нижче.

І серед них - моє резюме з фото, на якому зображений позитивно налаштований симпатичний хлопець. Тобто, завдання фото - це як раз викликати позитивні емоції у менеджера з персоналу, рекрутера або безпосереднього керівника. Повірте, одне фото скаже про вас набагато більше, ніж два аркуші А4 з перерахуванням особистісних якостей.

І не має значення - хто займається підбором персоналу - керівник, заступник, HR-менеджер, головне те, що гарне фото додасть вашому резюме жирний плюс. Хочете подробиць - пишіть в коментарях, розглянемо психологічний аспект цього питання, але, по-моєму, все і так зрозуміло. Самі ж собі скажіть - що для вас краще - прочитати сторінку з описом людини або просто на нього глянути? Пам'ятайте, вибирають, перш за все, не фахівця, а людину!

Ну і наостанок: я б рекомендував використовувати неофіційні паспортні ? фотографії, але й не знімок з турецького узбережжя, чого-небудь офісного плану буде в самий раз. Вставляти в той же самий резюме - зліва від тексту. І буде вам щастя!

всі матеріали

Нагору Назад