Учені назвали список захоплень, які зроблять вас розумнішими

Ось список з семи захоплень, які роблять людей розумнішими.
1. Грайте на музичних інструментах
Відтворення музики допомагає творчим і аналітичним навичкам, мові, математиці, моторним навичкам і багатьом іншим. І, в принципі, покращує ваші інтелектуальні здібності.
2. Більше читайте
Переваги читання не залежить від книги: не має значення насолоджуєтеся ви «Грою Престолів», «Гаррі Поттером» або останнім випуском «Wall Street Journal». Читання зменшує стрес, що змушує вас почувати себе краще й збільшувати інтелект. Це допомагає вирішувати проблеми, об'єднуючи різні частини знань, щоб краще орієнтуватися у повсякденному житті, виявляти закономірності, розуміти процеси й точно інтерпретувати та реагувати на почуття інших людей.
3. Регулярно тренуйтеся
Однак випадкові вправи не працюють. Регулярні вправи набагато ефективніші, ніж важкі тренування час від часу. При регулярному тренуванні клітини заповнюються білком, який допомагає поліпшити пам'ять, краще вчитися, фокусуватися і концентруватися. Це також часто називають розумовою гостротою.
4. Вивчіть нову мову
Дослідження показали, що двомовні люди краще вирішують головоломки, ніж ті, хто говорить тільки на одній мові. Успішне вивчення нових мов дозволяє вашому мозку краще виконувати будь-які складні завдання.
5. Перевірте своє кумулятивне навчання
Багато студентів в основному «впихають у себе» всю програму навчання в тиждень перед іспитами. Проблема в тому, що ми схильні швидко забувати про те, що вивчили швидко, тому ми потребуємо повторення своїх знань. Застосуйте концепцію кумулятивного навчання до повсякденного життя і на роботі. Почніть інтегрувати накопичувальне навчання у свою програму самовдосконалення.
6. Тренуйте свій мозок
Судоку, головоломки, загадки, настільні ігри, відеоігри, карткові ігри та подібні заходи збільшують нейропластічність. Це включає у себе найрізноманітніші зміни в нейронних шляхах і синапсах, які в основному є здатністю мозку до реорганізації.
7. Медитуйте
У 1992 році Далай-лама запросив вченого Річарда Девідсона вивчити його мозкові хвилі під час медитації, щоб з'ясувати, чи може він генерувати певні мозкові хвилі по команді. Виявляється, що, коли Далай-ламі і іншим монахам було сказано медитувати, їх мозкові хвилі показали, що вони були в глибокому співчутливому стані.
Медитація стала цікавою для амбітних людей, так як дослідження мало на увазі, що ми можемо контролювати наші власні мозкові хвилі й відчувати те, що ми хочемо відчувати.
Загальна ідея полягає у тому, що мозок може розвиватися далі, а ви можете зробити це навмисне. Різні види діяльності стимулюють різні області вашого мозку, тому ви можете працювати над тим, щоб стати неперевершеними в своїх навичках.
http://bomba.co/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад