Чому ви так мало заробляєте

Заробітна плата не залежить від щасливого випадку, кольору ваших очей або положення планет. І навіть ваша кваліфікація і робота в успішній, стабільній компанії не гарантує високий дохід. Щоб заробляти пристойну суму, потрібна стратегія, бажання і завзятість.

Якщо ж розмір винагороди вас не влаштовує, то пора задуматися, чому ви так мало заробляєте.

1. Ви лінуєтеся

Якщо ви віддаєте перевагу лежати на дивані й переглядати смішні ролики на YouTube, лінуєтеся організувати планомірний пошук роботи, не бажаєте щось міняти в житті та кар'єрі, то ваша зарплата навряд чи перевищить мінімальну.

Шукайте роботу усвідомлено, вибирайте кращі варіанти, які в майбутньому гарантовано принесуть підвищення, кар'єрне зростання, збільшення окладу. На роботі, щоб отримувати більше, намагайтеся віддавати більше. Поза робочим часом розвивайтеся, проводьте з користю вихідні, вкладайте в своє навчання.

2. Вам заважає установка «Мені всі повинні»

Вам ніхто нічого не винен: ні держава, ні роботодавець, ні колеги, ні хто-небудь ще. Відповідальність за дохід, професійний розвиток, наповненість життя лежить повністю на вас.

Наприклад, засновник і шеф-редактор журналу «Playboy» Х'ю Хефнер на початку кар'єри працював у рекламному відділі журналу «Esquire». Коли боси зібралися перенести офіс в Нью-Йорк, він попросив 5 доларів надбавки до зарплати на проїзд, але отримав відмову. І що зробив Х'ю? Він звільнився і приступив до реалізації давньої мрії створення власного журналу.

Просто запам'ятайте наймач дає вам роботу й певну винагороду за неї, але нарощувати дохід це ваша турбота.

3. Ви задовільняєтеся «малим»

Часто багато претендентів погоджуються на ту платню, яку на співбесіді пропонує роботодавець. Або ж навмисно занижують свої побажання, розмірковуючи так: «Якщо попросити більше, то мені відмовлять, та й робота не така важка, щоб за неї багато платили». А ті фахівці, які вже працюють, просто не просять підвищення зарплати, продовжуючи отримувати копійки й проклинати все на світі.

Ніколи не задовольняйтеся малим, цінуєте себе і свою працю. На співбесіді обов'язково обговорюйте свою майбутню винагороду за виконану роботу, оплату на випробувальному терміні. Дізнайтеся, скільки ви коштуєте на ринку праці. І не бійтеся розповідати про свої досягнення керівництву та просити підвищити вам заробітну плату.

4. Ви не готові до великих грошей

Начебто і талант є, і ліні у вашому житті місця немає, і ціну собі знаєте, але грошей як не було, так і немає? Зверніть увагу на хід своїх думок. Можливо, ви запрограмували себе на низький дохід.

Ознаки «психології бідності»:

  • ви не цінуєте свій час;

  • постійно скаржитеся на життя, людей, обставини;

  • боїтеся змін;

  • нічого не робите;

  • заздрите успішним людям;

  • зациклені на отриманні прибутку тільки заради прибутку.

Не варто скаржитися, що у всьому винна погана країна або ваша не надто прибуткова професія, краще дійте. Адже будь-яка праця (при правильному підході) здатна дати можливість пристойно заробляти.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад