Як запам'ятати всіх, з ким доводиться зустрічатися по роботі

Повторіть ім'я

Після того як ваш співрозмовник представився, зверніться до нього кілька разів на ім'я протягом подальшої розмови. Це допоможе вам запам'ятати, як його звуть.

 

попросіть візитку

В кінці розмови попросіть у вашого співрозмовника візитну картку. На ній буде не тільки його ім'я, але і посаду.

 

робіть позначки

Після того як вам дали візитку, черкніте на ній пару слів про вашого співбесідника. Якщо ви напишете, про що ви говорили, це згодом дозволить вам згадати і людини, який вручив вам свою картку.

 

Якщо вже забули ім'я співрозмовника, познайомте його з ким-небудь

Якщо вийшло так, що вам не вдалося запам'ятати, як звуть людину перед вами, уявіть йому кого-небудь із знайомих. Він буде змушений ще раз вимовити своє ім'я.

 

На наступний день напишіть листа новим знайомим

Через день після знайомства напишіть листа тим, з ким вам надалі хотілося б підтримувати зв'язок. Напишіть їм, що вам було приємно познайомитися і що ви сподіваєтеся на подальшу співпрацю. До речі, вам можуть стати в нагоді замітки, які ви зробили на візитках. Постарайтеся написати коротко і привітно.

 

Крім того, що це хороший професійний жест, такі листи вельми корисні як вам, так і адресатам. По-перше, лист допоможе їм пригадати вас, адже вони напевно вчора теж познайомилися з кількома десятками людей. По-друге, цей лист може покласти початок подальшій переписці, в якій ви зможете докладно обговорити те, про що говорили вчора, а також багато інших робочі питання.

https://www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад