8 Лайфхак, які врятують невдале співбесіду

1. Будьте чесні

Якщо хвилювання зашкалює, скажіть чесно і прямо «Щось я нервую». І поясніть чому.

 

наприклад:

 

Мені так подобається ваша компанія ...

Я завжди на інтерв'ю переживаю ...

Рідко буваю на співбесідах ...

Якщо перед вами не новачок-рекрутер, то він допоможе зняти напругу, запропонує воду, змінить тон на більш дружній і так далі.

 

2. Посміхніться

Серйозно, просто посміхніться. По-перше, посмішка розслабляє тіло і налаштовує на позитив. По-друге, ваш співрозмовник мимоволі посміхнеться у відповідь або пом'якшить вираз обличчя, і від цього стане трохи легше.

 

3. Попросіть води

Якщо ви відчуваєте, що потієте, у вас почастішало серцебиття, пересохли губи і важко говорити, попросіть води. Скажіть «Вибачте, будь ласка, можна попросити у вас стакан води? У мене в горлі пересохло ». Це цілком природна прохання, в ній немає нічого поганого. І, швидше за все, рекрутер адекватно відреагує на неї.

 

А ви перемкніть увагу на те, як ейчар виходить за водою, зробите пару ковтків, трохи розслабитеся і, зібравшись з думками, знову візьмете ситуацію під контроль.

 

4. Поміняйте позу

Іноді ми сидимо на співбесіді як за партою перед учителем, і нам так не дуже зручно. Чому б не поміняти позицію? Прийміть позу сили. Можна спертися на спинку стільця повністю, трохи розслабити спину і плечі, можливо, спертися на лікоть.

 

5. Задайте питання

Нас іноді бомблять питаннями, від цього нам важко швидко міркувати. Якщо на співбесіді сталося щось подібне, скажіть інтерв'юеру: «Дозвольте поставити вам питання» або «Можна я задам питання?» І запитайте щось. Відповідь, невелику розповідь співрозмовника дозволить вам відпочити і налаштуватися на потрібний лад.

 

Яке питання задати на співбесіді? Будь-, але по темі.

 

наприклад:

 

Щоб в моїй розповіді сфокусуватися на важливих для вакансії речах, ви можете сказати, які найбільш значущі завдання у цій посаді?

 

Зверніть увагу, питання має передбачати розгорнуту відповідь, а не просто «так» або «ні».

 

6. Уточніть, як йде інтерв'ю

Якщо ви помітили, що HR-менеджер нервує, нудьгує або йому не подобаються ваші відповіді, запитайте у нього, як проходить співбесіду.

 

наприклад:

 

Скажіть, я правильно відповідаю? Може мені потрібно на чомусь іншому зосередитися?

 

7. Зробіть комплімент

Якщо вам сподобався офіс, ви фанат продукції або самого бренду компанії, обов'язково скажіть про це, такі речі мають у своєму розпорядженні людей до себе. Це буде доречно на самому початку інтерв'ю, коли ви тільки зустрілися з рекрутером.

 

8. Розкажіть історію

Люди люблять слухати цікаві історії. Якщо вам поставили запитання, який передбачає відповідь-історію, обов'язково скористайтеся цією можливістю, почніть зі слів «Я вам розповім одну історію ...». Пам'ятайте, що в ній повинна бути зав'язка, дія, розв'язка. Бажано, щоб ваш розповідь був веселим. Використовуйте гумор.

https://www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад