Чесність у всьому, або чому не потрібно брехати хоча б собі

Від себе не втечеш

Побита стара фраза, точніше якої складно підібрати. Як би ви не намагалися вмовити себе, що вам добре і комфортно, як би не прагнули переконатися в тому, що все робите правильно, якщо це не відповідає дійсності, такі старання будуть марними.

 

Наприклад, у вас є робота. Не те щоб улюблена, але терпіти можна: кожен день вмовляти себе, що так треба, плекати надію, що в майбутньому буде краще. Ось почнеться зима, стане легше, звільнять старого бухгалтера, і заживемо, піднімуть зарплату, у відпустку поїду ... І ось поки ви себе в цьому всьому переконуєте, повз пролітають сотні нових можливостей, які ви просто не помічаєте, так як зайняті самозаспокоєнням і навіюванням.

 

А чому б не спробувати чесно поглянути в дзеркало і зізнатися, що кожен день ви робите те, що давно перестали любити? Як тільки ви з холодною головою проаналізуєте ситуацію і без притворств і прикрас розберетеся в тому, що заважає вам жити з комфортом, рішення, як все змінити, прийде само собою.

 

Життя одне

Ох, якби тільки можна було прожити кілька життів! Тут ви кар'єрист, мета якого підкорити весь світ, тут - старанний сім'янин, там - безтурботний мандрівник і так далі. Шкода тільки, що реальність диктує нам зовсім інші правила. Через це ми чавити свої внутрішні бажання на догоду громадській думці, вихованню, рамкам пристойності, список можна продовжувати нескінченно. А якщо ви, не дай бог, живете так, як хочеться, значить, ви безпробудний егоїст, який любить тільки себе.

 

Звичайно, в ідеалі потрібно постаратися знайти золоту середину. Тому дуже важливо прислухатися до себе.

 

День у день, працюючи в обстановці, яка вам не подобається, виконуючи завдання, які вам не подобаються, спілкуючись з колегами, яких не розумієте, ви руйнуєте свої надії і мрії. Ви заглушуєте своє Я. І в кінці кінців це виливається в вигорання, страшну втому, стреси, скандали в сім'ї і повне нерозуміння з боку близьких.

 

Слідуйте за мрією

Ось чому важливо шукати і знаходити баланс в кар'єрі, сім'ю і захоплення. Ось чому ми так часто говоримо про роботу мрії. Саме такою роботою ви повинні займатися. Тієї, без якої життя не здається повноцінної, яка допомагає вам зростати і розвиватися. Непрестижною, непопулярною, незатребуваною, нехай так! Але так буде не завжди. Коли ви хворієте тим, чим займаєтеся, рано чи пізно ваша праця принесе плоди.

 

Технологічні імперії і корпорації теж починалися з мрії. У медицині саме диваки здійснювали революційні прориви. Тому що, незважаючи ні на що, слідували своєму покликанню, не будували ілюзій, а планомірно і впевнено йшли по обраному шляху.

https://www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад