4 поради, як підготувати свої офісні справи перед відпочинком

Дайте знати, коли вас не буде на роботі

Нагадайте людям, з якими ви підтримуєте регулярні робочі контакти, про те, що ви будете відсутні, заздалегідь. Таке попередження за кілька тижнів дозволить їм спланувати свою роботу з вами.

Перед тим як вирушати у відпустку - створіть в пошті автоматичний відповідь, який буде повідомляти про те, з якого по яке число вас не буде, і чи будете ви перевіряти пошту в цей період. Додайте в лист ім'я і контактні дані співробітника, з яким можна зв'язатися в разі виникнення невідкладних питань.

Уточніть, хто з колег буде вас замінювати

Перед тим як вирушати у відпустку, уточніть, хто з колег буде вас замінювати в цей час. Переконайтеся, що людина зможе без проблем впоратися з ситуаціями, які теоретично можуть виникнути. За день до відпустки обговоріть з колегами і шефом, в якому стані знаходяться ті питання і проекти, за якими вас будуть замінювати. Не забудьте заздалегідь подякувати за таку допомогу.

Створіть покрокову інструкцію

Підготуйте невелику інструкцію, яка може стати в нагоді колезі, який, можливо, мало знайомий з вашою роботою. Так у людини буде більше інформації про те, що потрібно робити в тому чи іншому випадку.

Приберіть в офісі перед відходом

Це буде приємно не тільки вашим колегам, а й вам, коли ви повернетеся. Приберіть непотрібні снеки з ящиків або офісного холодильника. Вимкніть з розеток речі, які вам зараз не знадобляться - лампи, звукові системи, зарядки і всі інші електронні девайси. Такі приготування можуть стати відмінним «перемиканням» на відпустку.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад