Шість стратегій, як справлятися з негативними людьми

Кожен з нас колись зіштовхувався з такими людьми: колегами, які починають і закінчують день зі скарг, або знайомими, які можуть знайти мінуси навіть в самій позитивній ситуації. Такий тип характеру іноді називають «токсичним», адже ці люди можуть чинити сильний негативний вплив на емоційний стан оточуючих. Видання «The Entrepreneur» поділилося порадами, що робити, якщо у вашому оточенні з'явився скаржник.

1. Встановіть кордон

Ви не повинні відчувати себе зобов'язаним сидіти та слухати людину з негативним підходом. Її енергія просочиться у ваше життя і вплине на вас. Встановіть ліміти та визначте відстань між собою і цією людиною. Якщо вам доводиться бути поруч з такою людиною, постарайтеся, щоб ваші контакти були короткими. Ви не можете контролювати негативну поведінку, але можете контролювати, стосується воно вас чи ні.

2. Уникайте «скаржників»

«Скаржники» фокусуються на проблемах, а не на їх вирішенні. Вони будуть руйнувати ваші ідеї і втягувати вас в стан, в якому переважає жалість до себе. Постарайтеся якомога більше уникати контактів з ними.

3. Ідіть від непотрібних конфліктів

Не починайте конфлікт кожен раз, коли з'являється джерело роздратування. На вас не тільки будуть дивитися як на конфліктну людину, але ви ще будете додавати «токсичності» в своє життя. Замість того, щоб сперечатися, намагайтеся ігнорувати негативні коментарі. Контролюйте свої емоції і запобігайте напруженню ситуації. Відійдіть від непотрібного конфлікту.

4. Не дайте ситуації поглинути себе

Негативні люди іноді можуть вести себе ірраціонально. Ви витратите дорогоцінний час і енергію, якщо будете намагатися зрозуміти їхні дії. Робіть все можливе, щоб не втягуватися емоційно в їх проблеми.

5. Налаштуйте «систему підтримки»

Встановіть контакти з позитивними друзями, знайомими та колегами. Постарайтеся зрозуміти, коли вам потрібна допомога. Коли емоції будуть переповнювати вас, ви зможете поговорити з тією або іншою людиною і спокійно обговорити ситуацію. Цілком можливо, що ви зможете побачити ситуацію в новій перспективі.

6. Включайте позитивний настрій

Ваше щастя і благополуччя занадто важливі, щоб дозволити негативній думці або грубим коментарям вивести вас із себе або вплинути на те, як ви дивитеся на ситуацію. Залишайтеся позитивними та почніть обмежувати контакти з негативними людьми. Якщо пощастить, ваш позитивний настрій буде неприємний для «токсичних» людей, і вони самі будуть припиняти неприємне для вас спілкування.

https://blog.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад