Що означає «ідеальне робоче місце» для українців?

Не секрет, що однією з важливих складових стимулювання співробітників на роботі є комфорт і зручність офісного простору. Згідно з отриманими даними, 97% респондентів вважають, що комфортне робоче місце відіграє важливу роль у якісному виконанні завдань.

Українці по-різному організовують свій робочий простір. Згідно з даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, двоє з десяти хотіли б мати власний комфортабельний кабінет, а 7% подобається працювати вдома.

Більше половини «білих комірців» повідомляють, що їм найкраще підійшов би облаштований офіс з необхідною технікою та зручними меблями. Разом з тим кожен п'ятий вказав, що для відчуття комфорту на робочому місці важливо мати свій окремий кабінет. 9% респондентів повідомляють, що для ідеального робочого місця їм вистачить комп'ютера та доступу до Інтернету.

Тільки 7% опитаних стверджують, що їм подобається працювати виключно вдома, де можна облаштувати своє робоче місце, повністю покладаючись на власні потреби, бажання або навіть настрій. І хоча розвиток інтернет-технологій, глобалізація ринку праці та можливість наймати персонал у режимі «онлайн» привели до зростання популярності віддаленої роботи, українці поки не готові масово переходити на подібний формат роботи. Робота з дому не може дати живого спілкування та можливості переймати досвід колег.

На питання про те, які умови повинні бути в офісі, щоб співробітники відчували себе комфортно, більшість респондентів вказують, що компанії вкрай важливо мати хорошу систему кондиціонування – це буде сприяти циркуляції свіжого та вологого повітря в приміщенні. Кожен другий опитаний зазначив, що йому, щоб відчувати себе комфортно, необхідно мати зручне крісло та стіл – роботодавець повинен закупити меблі ще до того, як наймати співробітника. Також серед важливих складових комфорту згадуються наявність сучасної технологічної комп'ютерної техніки та хороше освітлення. Кожен восьмий респондент виділив важливість наявності в офісі зони для релаксу та відсутність відеоспостереження.

Вимоги щодо наявності кухні, безкоштовних обідів або безкоштовної кави для українців не є першочерговими.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в березні 2017 року. В опитуванні взяли участь 856 респондентів з усієї України.

https://hh.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад