Сім професій, які можна освоїти з нуля після 35 років

Робота давно не викликає у вас нічого, крім туги та нудьги, але вам здається, що вже пізно кидати все й починати з нуля? Нічого подібного, освоїти нову професію можна в будь-якому віці, для цього зовсім не обов'язково повертатися до інституту. Ось сім затребуваних спеціалізацій, освоїти які можна дуже швидко.

Кондитер

Ця професія затребувана не менше, ніж професія кухаря, але майстрів тортиків і експертів з марципанів у рази менше. Навчатися кондитерській майстерності можна на курсах без відриву від основної роботи, доводячи отримані навички до досконалості на власній кухні – на радість домашнім і друзям.

Навіть якщо ви не мрієте про кухню мішленівського ресторану, вміння випікати повітряні безе та виробляти кремові вензелі знадобиться в житті. До того ж з такою професією можна запросто перебратися в іншу країну, не побоюючись за майбутнє – маркетологи іноземного виробництва там навряд чи потрібні, а ось кондитери набагато затребуваніші.

Майстер нігтьового сервісу

Не дарма майстри манікюру у всьому світі вважаються елітою професії. Навчання цьому мистецтву дійсно знаходиться на дуже високому рівні. Ця професія вимагає деяких фінансових вкладень – не тільки в курси, а й в матеріали, проте окупається швидко, оскільки манікюр – одна з найпопулярніших бюті-послуг, нові салони відкриваються щодня, тому потреба в хороших майстрах висока.

Менеджер з туризму

Якщо ви вже встигли помандрувати, володієте хоча б однією іноземною мовою, а на дозвіллі любите посидіти на сайтах з готелями та авіаквитками, мріючи про моря і корали, то подумайте про роботу з туристами. Курси менеджерів з туризму зазвичай тривають не більш трьох місяців – за цей час вас навчать працювати з системами бронювання, розкажуть все про візові режими, клімати та особливості туристичних куточків планети, основи маркетингу та психологічні тонкощі спілкування з клієнтами. Якщо вам пощастить і ви потрапите на роботу в хороше агентство, то будете ще й кататися по світу безкоштовно або за півціни.

Бебісітер

Ваші власні діти – вже самостійні підлітки, часом ви ностальгуєте на ті часи, коли вони були славними пухкими малюками. Звичайно, бувало утомливо – але як цікаво! У великих містах величезна кількість сімей, де мама й тато працюють допізна, тому хороші няні цінуються.

Інтелігентна жінка-бебісітер, з досвідом виховання власних дітей, приємними манерами та базовими медичними знаннями – мрія будь-якої сім'ї. Якщо ви любите дітей і вмієте знаходити з ними спільну мову, подумайте про курси бебісітерів – це досить короткий курс навчання, яке займає всього близько тижня і включає у себе лише основи сестринської справи. Медична освіта для цього не потрібно.

Бариста

Запах кави, ніжність пінки, екзотична музика назв сортів – одні просто сьорбають свою ранкову каву, а інші насолоджуються процесом, і якщо ви з клану каволюбів, то спробуйте поставити цю пристрасть на службу кар'єрним інтересам. Кава давно увійшла в моду й виходити з неї поки не збирається.

Натискати на кнопку кавомашини зможе навіть мавпочка, а ось для того, щоб стати бариста, потрібно дійсно розбиратися в різновидах кави, вміти відрізняти ристрето від еспресо, знати якої консистенції повинна бути пінка на латте та вміти вимальовувати на ній всякі візерунки, це розчулює гостей кав'ярень.

Курси бариста часто проводяться під егідою великих мережевих закладів, і кращі учні мають непогані шанси отримати там роботу. Базовий курс триває всього два-три дні, але хороший бариста вдосконалюється все життя.

Керуючий комп'ютеризованим складом

Це одна з найбільш затребуваних спеціальностей, експерти ринку праці впевнені – її популярність буде тільки зростати. Сьогодні складська справа та логістика перетворилися з високотехнологічних галузей зі строгим контролем і обліком, потреба в людях, які люблять порядок і при цьому з цифровими технологіями, дуже висока.

При цьому освоїти таку спеціальність можна всього за декілька місяців курсів професійної перепідготовки. А якщо ви колишній бухгалтер, то вам просто не буде ціни.

Флорист

Ця робота вимагає художнього чуття, любові до прекрасного та відсутності алергії на пилок. Але навчання за спеціальністю «флорист» не вимагає особливих тимчасових витрат – на освоєння основ піде всього одна-два тижні.

Після закінчення курсу ви будете знати сотні назв квітів і всяких декоративних трав, навчитеся складати з них букети для нареченої, прикраси для столів та ікебани, дізнаєтеся все про тонкощі колористики – в загальному, справа цікава та творча.

http://smilepub.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад