5 мінусів роботи вдома, і що з цим робити

1. організованість вашого дня залежить тільки від вас

це є плюсом, так і мінусом віддаленої роботи. з одного боку, ніхто не диктує вам ваш графік, але з іншого – ніхто крім вас не організує ваш день. і якщо лінь і прокрастинація переможуть, дедлайни можуть бути зірвані, а завдання не виконані.

що з цим робити?

у першу чергу варто вибудувати свій щоденний графік. визначте початок і кінець робочого дня, час на перерви та дотримуйтеся такого розпорядку щодня. також вам можуть допомогти відомі техніки тайм-менеджменту та пріоритизації завдань. їх досить багато, так що можна поекспериментувати і вибрати ту, яка підходить під ваш тип роботи.

обмеженість контактів з друзями і колегами може бути викликана двома основними чинниками. перший – велика частина вашої роботи перейшла в інтернет, і в «живих» контактах немає необхідності. і другий – ваші графіки з друзями та колегами просто не збігаються.

2. обмеженість контактів із зовнішнім світом»

обмеженість контактів з друзями і колегами може бути викликана двома основними чинниками. перший – велика частина вашої роботи перейшла в інтернет, і в «живих» контактах немає необхідності. і другий – ваші графіки з друзями та колегами просто не збігаються.

що з цим робити?

для початку визначте, чи справді спілкування з оточуючими стало набагато менше із-за переходу на домашній режим роботи, і чого вам не вистачає – особистих або професійних контактів.

щоб вирішити цю проблему, можна поставити собі за мету проводити 2-3 зустрічі на тиждень. однак якщо такий математичний підхід – не ваш варіант, то зробіть спілкування своїм пріоритетом. адже зустрічі зі знайомими та колегами – це джерело натхнення, нових ідей, можливість тримати руку на пульсі в тому, що відбувається у вашому професійному середовищі і світ навколо вас, шанс знайти нові можливості. так що час на них повинно бути обов'язковим пунктом при плануванні тижневого графіка.

3. недостатня кількість часу на свіжому повітрі і руху

у багатьох професіях перехід на домашній режим роботи, як правило, призводить до зменшення руху та перебування на свіжому повітрі. простіше кажучи, ви починаєте менше виходити на вулицю. це природно, коли ваш будинок перетворюється також і в офіс: основна частина роботи відбувається через інтернет, а дорога до роботи займає вже не годину, а кілька секунд.

що з цим зробити?

навіть працюючи не в офісі, спробуйте раз або кілька разів на тиждень працювати поза стінами будинку. зміна обстановки сама по собі вже буде піднімати настрій і робочий тонус. крім того, плануйте прогулянки протягом робочого дня – перерва в 20-30 хвилин не обов'язково займати скролінгом в інтернеті. або, наприклад, робіть невеликі розминки протягом дня. тим більше, що вдома ви не обмежені присутністю колег. корисним буде записатися в спортзал, а в літній час можна вибирати рухливі види спорту на вулиці.

4. нерегулярне харчування

побутовий, але дуже практичний і актуальне питання. робота вдома теоретично може принести користь вашому здоров'ю. наприклад, з'являється можливість краще слідкувати за своїм харчуванням. але на практиці часто виходить навпаки: ви регулярно перекушуєте, а про обід зовсім забуваєте.

що з цим робити?

почніть з того, що заплануйте час на обід у своєму графіку. це стане ще однією «опорною точкою» вашого плану дня. дотримуйтесь цього графіку кожен день. крім того, приберіть подалі з очей всі шкідливі перекуси. сама по собі наявність перекусів в полі зору, призводить до збільшення їх вживання. крім того, подбайте, щоб у вас під рукою завжди були корисні перекуси – фрукти, сухофрукти, овочі і т. д.

5. зникнення балансу «дім-робота»

працюючи з дому, ви можете починати відчувати, що весь час перебуваєте на роботі, і немає переходу від роботи до відпочинку.

що з цим робити?

постарайтеся максимально відокремити робочу зону в своїй квартирі. організуйте собі робоче місце, виберіть робочий одяг, яку після закінчення робочого дня будете міняти на домашній варіант.

ще один важливий момент – це тайм-менеджмент. визначте чітке час закінчення робочого дня, після чого ви вже не будете повертатися до роботи, перевіряти пошту або повідомлення. щоб зробити розмежування ще більш відчутним, спробуйте закінчувати ваш робочої день невеликою прогулянкою.

http://ubr.ua

 

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад