14 причин вашої постійної втоми

недолік сну – не єдина причина відсутності у вас сил і енергії. щоденні рутинні речі, які ви робите неправильно, виснажують вас як розумово, так і фізично.

ви пропускаєте заняття спортом

якщо ви вважаєте, що пропуски занять спортом економлять вашу енергію, то це зовсім не так. за даними дослідження, проведеного в університеті джорджії, дорослі люди з сидячим способом роботи, які хоча б 20 хвилин щодня займаються спортом, відчувають себе краще, ніж ті колеги, які взагалі не практикують фізичні навантаження. спорт покращує роботу серцево-судинної системи і сприяє прискоренню доставки кисню в тканини, покращує самопочуття.

ви п'єте мало води

зневоднення організму – ще одна причина вашої втоми. якщо ви п'єте мало, кров стає більш густою, що уповільнює доставку кисню до органів і тканин.

у вас недолік заліза

железодефицит може бути причиною вашої слабкості і неможливість зосередитися. щоб знизити ризик розвитку анемії, збільште споживання продуктів з великим вмістом заліза. додайте в свій раціон, наприклад, квасоля, яйця, овочі, а також продукти з високим вмістом вітаміну с, що сприяє всмоктуванню заліза.

ви – перфекціоніст

прагнення бути досконалим і кращим у всьому не додає вам вільного часу. саме тому ви нічого не встигаєте і постійно «закриваєте» борги. професор медичної школи нью-йоркського університету ірен. с. левін стверджує, що перфекціоністів, для того, щоб боротися з втомою і постійною зайнятістю, варто навчитися ставити собі конкретні цілі і встановлювати ліміт відведеного на їх досягнення часу.

ви робите з мухи слона

прагнення все перебільшувати – це погана звичка, з якою потрібно боротися. припиніть переживати перед кожними зборами, постійно думати про можливе звільнення і інші неприємності, які можуть вас спіткати. занепокоєння забирає у вас енергію і не дає можливості мислити ясно.

ви пропускаєте сніданок

насправді, саме вранішній прийом їжі – найбільш важливий, оскільки саме в цей момент ви споживаєте вітаміни і калорії, які потім зможете витрачати на протязі дня. пропустивши сніданок, ви будете відчувати себе млявим, оскільки сповільніть процеси обміну речовин вашого організму.

ви зловживаєте нездоровим харчуванням

якщо фастфуд і солодке – ваш основний раціон, не дивуйтеся, що енергії працювати практично немає. підвищений рівень цукру в крові викликає скачки настрою і постійну втому.

ви не вмієте говорити «ні»

забудьте про бажання бути хорошим абсолютно для всіх. такий підхід нічим хорошим не закінчиться. принаймні, для вас самих. перш ніж погоджуватися на якесь завдання, подумайте, чи готові ви до його виконання. якщо ні, краще про це сказати чесно, ніж потім не спати ночами, намагаючись закінчити проект.

у вас брудний офіс

згідно з даними вчених з університету прістон, брудний робочий стіл з мільйоном непотрібних речей – відмінний демотиватор. безлад не дає вас сфокусуватися на певних речах і почати працювати. починайте робочий ранок з наведення порядку, зробіть це своєю традицією.

ви працюєте без відпустки

все-таки вибравшись на море або навіть на один день в ліс, відмовтеся від електронної пошти, соціальних мереж та інших благ суспільства. дайте можливість відпочити своєму тілу, і своєму розуму.

ви п'єте вино вечорами

келих вина перед сном вважається непоганим способом розслабитися. тим не менш, це далеко не так. лікарі стверджують, що алкоголь, безсумнівно, розслабляє нервову систему, але, разом з тим, він може стати причиною безсоння. саме тому ви можете прокинутися посеред ночі і не заснути до самого ранку.

ви перевіряєте пошту перед сном

дайте собі можливість відпочити від листувань хоча б перед сном. крім того, намагайтеся тримати подалі від себе гаджети – випромінювання від моніторів не сприяють спокійному засинанню.

ви п'єте занадто багато кави

щоб підбадьоритися протягом дня ви постійно п'єте каву? в такому випадку, проблеми зі сном – далеко не рідкість. велика кількість кофеїну може серйозно порушити режим сну і неспання організму, оскільки кофеїн блокує вироблення гормонів і речовин, що відповідають за засинання.

ви пізно лягаєте і встаєте на вихідних

різка зміна графіка на вихідних (підйоми в 12 дня і відходи до сну далеко за північ) погано позначаються на вашому самопочутті і стають причиною втоми протягом робочого тижня. незважаючи на вихідні, намагайтеся прокидатися ближче до свого звичайного часу, щоб не відчувати себе розбитим. якщо хочете спати, краще здрімніть днем 20-30 хвилин. це «перезарядить» батарейки організму.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад