Чотири запитання від рекрутера, на які не можна відповісти правильно

Більшість з нас, збираючись на співбесіду, відчуває хвилювання і страх виявитися гіршим за конкурентів, неправильно відповісти на запитання рекрутера, не так піднести інформацію про себе. Але найчастіше наші страхи надумані та нічим не підкріплені. А на безліч запитань рекрутерів і зовсім не існує правильних відповідей.

1. Чому ви хочете у нас працювати?

Найбільш очікувана відповідь звучить приблизно так: «Тому що мені подобається ваша компанія, я поділяю її принципи та хочу розвиватися разом з вами» та інші компліменти. Чи можна назвати таку відповідь правильною? Частково. Якщо за цими словами не має ніякої конкретики, то вони вкрай непереконливі. Так можна сказати про будь-яку компанію, незалежно від її спеціалізації і профілю. Щоб звучати впевнено, додайте фактів, знайдіть щось спільне у своїх цілях з метою підприємства, на яке хочете влаштуватися.

Поганий приклад:

«Я вже кілька років спостерігаю за діяльністю вашої компанії і хочу у вас працювати. Я бачу ваші перспективи та потенціал, мені буде приємно стати частиною дружної команди».

Хороший приклад:

«На сайті вашого підприємства зазначено, що ви хочете за 5 років досягти рівня таких корпоративних гігантів, як ... Я знаю, як вам у цьому допомогти та готовий представити короткий план розвитку команди. У мене є досвід в цьому напрямку, яким я готовий ділитися (добре б навести конкретні приклади) ... »

Одним словом, розкажіть про те, чим особисто вас приваблює посада. Не кажіть загальними фразами, які напевно скажуть ваші конкуренти.

2. Ким ви бачите себе через 5 років?

Таке запитання задають, щоб зрозуміти, наскільки ви амбітні. Але на нього теж немає єдиної правильної відповіді. І не потрібно намагатися її придумати.

Якщо ви не знаєте, чим хочете займатися через 5 або 10 років, так і скажіть, що перебуваєте в пошуку себе та поки не можете планувати своє життя на такий тривалий термін.

Якщо у вас вже є готова стратегія особистого розвитку та професійного зростання, поділіться нею з рекрутером. Розкажіть про минулі досягнення, порівнявши себе з тим, ким ви були 5 років тому. Покажіть, що вмієте йти до мети та досягати поставлених результатів.

3. Що вас мотивує?

Що стосується мотивації, ймовірно, керівник не чекає від вас відповіді про гроші. І це його, а не ваша помилка. Будь-який здобувач у більшій чи меншій мірі керується розміром зарплати. Тому не бійтеся бути неправильно зрозумілим. Кожна чесна відповідь буде зарахована: кар'єрне зростання, можливість професійного розвитку. Навіть затишний офіс може стати мотивацією, якщо раніше вам доводилося працювати на ту ж зарплату в темній комірці. Не шукайте правильної відповіді, говоріть відверто.

4. Чому ви вважаєте себе кращим кандидатом?

Одне з найскладніших запитань. Відповідати на нього потрібно обдумано. Найгірше – порівнювати себе з кимось, говорити про колишніх колег у зверхній манері та намагатися виглядати краще за рахунок чужих помилок. Це неправильна стратегія. Решта – на ваш розсуд.

Напевно ви вмієте щось робити особливо добре, домоглися успіху в певному напрямку, легко навчаєтеся і справляєтеся зі стресом і так далі. Говоріть прямо та по справі. Зосередьтеся на своїх сильних сторонах, забувши про конкуренцію.

Не намагайтеся здаватися кращими, ніж ви є насправді, і підлаштуватися під вимоги вакансії. І пам'ятайте, що правильних відповідей не буває, але бувають винахідливі кандидати.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад