Що робити, коли нічого не хочеться робити?

Бувають дні, коли вдається виконати всі заплановані справи й навіть більше. А трапляються і такі, коли абсолютно немає натхнення для роботи, і навіть незначне завдання здається нездійсненим. Як побороти апатію і поганий настрій, щоб налаштуватися на нові звершення, розповість Work.ua.

Нічого не робити

Саме так. Якщо ви багато працюєте, вирішуєте багато завдань, показуєте хороші результати, справляєтеся з усіма дорученнями та перевиконуєте план, цілком логічно, що іноді ваш мозок і тіло відмовляються виконувати будь-які завдання. В такому випадку просто дозвольте собі трохи полінуватися. Аж до відгулу або відпустки на декілька днів. Дозвольте собі розслабитися світ не обвалиться за той час, поки ви відпочиваєте. Але ваш настрій покращиться, а сили відновляться. І ви зможете продовжити роботу в звичному режимі.

Змінити діяльність

Якщо нічого не робити не виходить, спробуйте зайнятися чимось новим. Мається на увазі не зміна професії у цілому, а про те, що можна на деякий час переключитися на інші завдання. Напевно у вас накопичилися дрібні справи, які ви відкладали для більш сприятливого часу. Так ось, вважайте, що він настав. Перегляньте пошту, почистіть комп'ютер від непотрібних файлів, зателефонуйте з потенційними клієнтами, на яких давно «полює» ваша компанія.

Взяти себе в руки

Це варіант для тих, хто не бажає піддаватися поганому настрою. У всіх бувають труднощі, всім іноді буває важко йти вперед і вгору, але потрібно вміти боротися з апатією і бажанням все покинути. Зійти зі шляху це легкий вибір, але він може мати нищівні наслідки. Тому постарайтеся не реагувати на неприємності та не піддаватися власній ліні.

Виділіть собі декілька хвилин на ранкову каву, поспілкуйтеся з колегами, підбадьортеся і розпочинайте діяти. Виконайте якесь дріб'язкове завдання через «не хочу», а потім беріться за найважливіші справи. Все вийде, якщо ви повірите в себе та перестанете зациклюватися на негативі.

Чого не варто робити, коли немає робочого настрою:

  • не приймайте ніяких кардинальних рішень, наприклад, про звільнення або зміну роботи, діяльності бізнесу тощо. Занудьгувавши, ви ризикуєте втратити об'єктивність і в майбутньому пошкодуєте про свої дії;

  • не беріться за серйозні проекти. Хороший результат виходить тоді, коли вам подобається те, що ви робите. Тому залиште особливо важливі справи на кращі часи.

Намагайтеся завжди зберігати оптимізм, адже успіх приходить до тих, хто в нього вірить, особливо в період новорічних свят.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад