Вісім ознак особливого співробітника, які ніколи не проявляються під час оцінци ефективності роботи

Існує чимало хороших співробітників. Є ті, хто в чомусь перевершує інших. І небагатьох (зовсім небагатьох) можна назвати особливими. Ось як визначити різницю.

Всі ми вміємо вираховувати хороших працівників: вони надійні, активні, працьовиті, вміють йти за лідерами та вести за собою. Вони володіють якостями, які просто визначити, але складно знайти.

Проте, серед співробітників зустрічаються виняткові особистості. У них є якості, які не можна виявити під час оцінки ефективності роботи та які мають величезний вплив на оточуючих і результати спільної праці.

Вісім ознак виняткового співробітника:

1. Він не боїться вийти за рамки посадових обов'язків

Чим менша компанія, тим частіше співробітникам доводиться діяти на ходу, змінювати пріоритети та займатися непередбаченими справами, незалежно від посад, які вони займають.

Якщо проект важливого клієнта знаходиться під загрозою зриву, особливі співробітники знають, що потрібно зробити, і не чекають вказівок і прохань, навіть якщо це не їх робота.

2. Він трохи дивний...

Кращі співробітники завжди відрізняються від інших. Найчастіше вони поводяться ексцентрично або фривольно. Вони здаються трохи дивними, але це навіть добре. Незвичайні люди можуть струсити робочий процес, додати в нього трохи веселощів, надати звичним речам особливого шарму.

Люди, які не бояться відрізнятися від інших, розширюють межі дозволеного та завжди прагнуть до досконалості, стають авторами найкращих ідей.

3. Він знає, коли варто проявити індивідуальність

Незвичайні особистості люблять проявляти себе, але тільки в потрібні моменти. При виникненні складних або стресових ситуацій кращі співробітники забувають про себе та органічно вливаються в команду.

Виняткові люди прекрасно знають, що справі час, а потісі година. Вони знають, коли потрібно виступити, а коли – підкоритися.

Цей баланс непросто підтримувати, але деяким це вдається з легкістю.

4. Винятковий співробітник публічно хвалить інших

Похвала від керівника приємна. Похвала від колеги приємна подвійно, особливо якщо у того, хто хвалить, є чому повчитися.

Виняткові співробітники визнають заслуги оточуючих, особливо в присутності інших людей, які прислухаються до їхніх слів.

5. Він висловлює незгоду в особистій бесіді

Ми всі хочемо, щоб співробітники висували на обговорення важливі питання, однак деякі проблеми краще вирішувати в індивідуальному порядку. Хороші співробітники користуються більшою свободою, ніж інші, і без сорому піднімають суперечливі теми на загальних зборах.

Виняткові співробітники знають, чим може обернутися групове обговорення, і задають делікатні запитання до або після зборів.

6. Він задає запитання, навіть якщо інші мовчать

Деякі люди соромляться говорити перед публікою. Деякі рідко говорять що думають навіть при особистій зустрічі.

Виняткові співробітники володіють внутрішнім чуттям, яке допомагає їм вгадувати потреби оточуючих, тому вони не бояться говорити на важливі теми, навіть якщо всі навколо мовчать.

7. Він любить доводити чужу неправоту

Внутрішня мотивація часто виникає з бажання довести, що чиї-небудь сумніви були безпідставні. Хтось не отримав потрібної освіти, а когось постійно переконували в тому, що у нього немає лідерських якостей. Саме такі люди зазвичай і досягають успіху, доводячи, що оточуючі були неправі.

Освіта, інтелект, таланти та навички надзвичайно важливі, проте прагнення куди важливіше. Винятковими співробітниками рухає щось більше, ніж бажання добре робити свою роботу.

8. Він постійно вчиться

Деякі люди завжди незадоволені тим, що у них є (у хорошому сенсі), тому вони постійно експериментують – переробляють розклад, покращують процеси, вносять зміни в схеми.

Хороші співробітники дотримуються норм. Чудові співробітники змінюють ці норми. Особливі співробітники створюють нові норми, і не тому, що від них цього чекають. Вони просто не можуть інакше.

http://hr-portal.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад