Дружний колектив - запорука успішної роботи

Завдання керівника - створити згуртований колектив. Як це зробити?

Відомо, що успіх роботи будь-якого механізму залежить від гармонійної взаємодії його елементів. Це стосується і роботи колективу, який повинен стати однією командою з єдиною метою, пріоритетами і прагненнями.

 

Керівник компанії ставить перед собою завдання, на перший погляд нездійсненне - створити згуртований колектив, який готовий працювати не тільки за грошову винагороду, але і заради спільної ідеї і успіху. Це завдання нелегке, оскільки навіть співробітники загальної професії мають різні характери, темпераменти, захоплення. Що ж потрібно зробити керівнику, щоб створити гармонію в офісі?

 

Найлегший спосіб - запросити в команду психолога. Але найчастіше поява такого працівника в офісі викликає зворотну реакцію - небажання розкритися і скутість. Другий спосіб - вирішити проблему самостійно.

 

Перший пункт в списку завдань - забезпечення комфортних умов в офісі. Подбайте про те, щоб ваші колеги мали на своєму робочому місці все, що необхідно для роботи і тимчасового відпочинку.

 

Наступним завданням є систематичні заохочення успіхів співробітників. Мається на увазі не тільки фінансову винагороду, але і вдячність.

 

Також необхідно час від часу проводити час з колективом в неофіційній обстановці. Багато хто може заперечити, мовляв, і так багато часу перебуваємо в офісі. Але один похід на пікнік з колективом принесе більше позитивних емоцій, допоможе дізнатися про приховані таланти і захоплення колег, благотворно вплине на згуртованість колективу.

 

Також психологи радять ділитися з співробітниками успіхами й поразками. Спільне переживання налаштує на плідну роботу заради досягнення успіху.

 

Не бійтеся прислухатися до колег, навіть якщо вони не є фахівцями в тій чи іншій сфері. Найчастіше свіжі ідеї надходять від працівників, які бачать проблему під іншим кутом, тобто, не знаючи її закономірностей і стандартних рішень.

 

І найголовніше - мати щире бажання бути не на чолі колективу, а його функціонуючої часткою.

https://www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад