Перед співбесідою краще добре поїсти

Співбесіда відбудеться гладко і без хвилювань, якщо приділити трохи часу його підготовці.

 

Вивчити компанію, в яку йдете

Чим займається організація: що приносить основний дохід, які у неї основні проекти / продукти, з ким вона конкурує і яку частку ринку займає. Почитайте новини та соціальні мережі компанії, щоб бути в курсі останніх подій. Перевірте, чи не було скорочень в департаменті, куди ви влаштовуєтеся. Подивіться інші оголошення цього роботодавця на сайті з вакансіями: це допоможе визначити рівень зарплат, якщо компанія їх вказує.

 

Вирішити для себе питання про зарплату

Твердо вирішіть, яку зарплату ви хочете і на який мінімум готові погодитися. Мінімум у кожного свій, але ми рекомендуємо обов'язково врахувати при його підрахунку все регулярні обов'язкові платежі і побутові витрати. На співбесіді ця цифра може тільки підвищитися, якщо з'ясується, що від вас чекають додаткових обов'язків, - але ніяк не зменшитися. Інакше задоволення від роботи ви навряд чи будете отримувати.

 

відрепетирувати самопрезентацію

Якщо ви знаєте, що вам складно презентувати себе, - репетирують. Найкраще зробити так: складіть список ваших навичок, які найбільш корисними для цієї вакансії. Це ваші козирі. Структуруйте їх в хронологічному порядку, щоб розповісти про місця роботи, де ви отримали ці навички. Розповідь повинна бути досить коротким, не довше двох хвилин. І він повинен презентувати вас як кандидата, який принесе максимальну користь компанії. Прорепетируйте відповідь перед дзеркалом або перед близькими, якщо не впевнені в собі.

 

Перевірити адресу і маршрут

Щоб не витрачати на це час в день співбесіди, напередодні перевірте ще раз адресу компанії. Зазвичай його надсилає HR-менеджер разом із запрошенням на співбесіду. Подивіться, як дістатися за потрібною адресою, побудуйте маршрут і закладіть час з запасом. Що просив взяти з собою рекрутер? Зазвичай потрібен паспорт, щоб отримати перепустку на прохідній. Якщо необхідно взяти з собою диплом, резюме або щось ще - зберіть все напередодні, складіть в одну папку і покладіть в сумку.

 

підготувати одяг

Щоб взагалі не хвилюватися про це в день співбесіди, виберіть зручний одяг заздалегідь. Не варто надягати презентабельну річ, якщо вона колеться або тисне, інакше на співбесіді ви будете думати про тугому поясі, а не про питання інтерв'юера. Переконайтеся напередодні, що речі чисті і Нем'ятого.

 

придумати питання

Складіть список питань, які хочете задати HR-менеджеру. Про зарплату, умови, час роботи, попереднього співробітника на посаді, безпосереднього керівника або про особливо цікавлять вас моменти з оголошення про вакансію. Запишіть ці питання в блокнот або на аркуш паперу. На співбесіді сміливо діставайте його і питайте прямо за списком. В ході інтерв'ю у вас можуть з'явитися додаткові питання. Обов'язково поставте їх теж, це покаже вашу зацікавленість і уважність.

 

Добре поїсти!

У розпал зустрічі може зрадницьки забурчав живіт. Якщо ви легко піддаєтеся емоціям і точно знаєте, що на співбесіді будете сильно хвилюватися, випийте таблетку заспокійливого. Але тільки якщо ви вже пробували його раніше - інакше є ризик, що новий препарат виявиться занадто сильним і викличе НЕ спокій і розслаблення, а легку загальмованість.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад