Вороги ефективності: 13 шкідливих звичок від яких варто відмовитися

Щодня ми робимо безліч помилок, які зовсім не сприяють підвищенню ефективності та поліпшення результативності.

 

7.00 ранку - ви переводите будильник

Що може бути приємніше, ніж подрімати зайві 10 хвилин вранці і перезавесті будильник. Насправді, таке невинне дію найгіршим чином позначається на вашому стані. Ви входите в фазу сну, яку вже точно не зможете закінчити і, прокидаючись, швидше за все, будете почувати себе розбитими.

 

7.00 ранку - ви перевіряєте пошту відразу після пробудження

Найімовірніше, ваш телефон лежить на тумбочці або десь на відстані витягнутої руки. В результаті, багато хто відразу після дзвінка будильника поспішають перевірити пошту. Не варто цього робити. Зачекайте, як мінімум годину. Якщо після пробудження ви занурюєтеся в проблеми, то навіть не дасте себе шансу нормально прокинутися.

 

7.45 ранку - ви п'єте каву

Якщо ви думаєте, що не зможете працювати, поки не вип'єте чашку-другу кави, радимо вам переглянути цю думку. Вся справа в тому, що людський організм природним чином виробляє велику кількість гормону стресу - кортизолу - вранці, в період з 8 до 9. Тому найкращим часом для кави фахівці вважають 9.30 і пізніше. Це пояснюється просто - якщо ви щоранку будете пити каву до 8 ранку, організм звикне до цього і почне виробляти меншу кількість гормону, що дійсно приводить до сонливості.

 

8.00 ранку - ви відмовляєтеся від сніданку

У ранковому поспіху кожен другий відмовляється від сніданку, щоб встигнути на роботу. Даремно! Вся справа в тому, що навіть легкий сніданок поповнює запаси цукру в організмі і сприяє поліпшенню вашої продуктивності.

 

9.45 ранку - ви з'являєтеся на роботі пізно

Дослідження показує, що боси схильні оцінювати співробітників, які пізніше приїжджають на роботу, як менш ефективних навіть за умови, що такий фахівець зазвичай пересиджує. Тому постарайтеся переглянути свій графік, щоб бути на робочому місці як можна раніше.

 

9.50 ранку - перш за все, ви робите легкі завдання

Це змушує ваш мозок розслаблятися. Щоб мотивувати себе на роботу, з ранку виконуйте складні, комплексні завдання, а на кінець дня залишайте щось простіше.

 

11.00 ранку - ви намагаєтеся відповісти на всі листи в поштовій скриньці

На деяких з нас без відповіді листи в поштовій скриньці діють гнітюче. Боріться з цим і не намагайтеся відповісти всім і відразу. Набагато краще спочатку зробити конкретні завдання, а потім повернутися до кореспонденції.

 

12.30 дня - ви їсте на робочому місці

Навіть у найбільшій поспіху не відмовляйте собі в повноцінному обіді. По-перше, спільний прийом їжі з колегами зміцнює відносини в колективі, а, по-друге, тимчасова відсутність на робочому місці допоможе вам переключитися.

 

13.30 дня - ви слухаєте музику за роботою

Може скластися враження, що улюблені треки допомагають вам працювати ефективніше, але це не зовсім так. Музика дійсно мотивує, якщо ви довго виконуєте монотонну роботу. Але у всіх інших випадках, як стверджують нейробіологи, вона сприяє погіршенню результативності та постійного перестрибування уваги.

 

17.30 вечора - ви пропускаєте заняття в спортзалі

Після складного робочого дня хочеться тільки одного - влізти в улюблену піжаму і запустити фільм, але набагато краще все-таки відправитися на тренування. Ваше тіло і свідомість тільки подякують вам за це. Регулярні заняття спортом зміцнюють імунітет, дозволяють боротися з депресією і покращують загальне самопочуття.

 

20.30 вечора - ви пізно вечеряєте

Пізній прийом їжі погіршує сон і сприяє набору ваги. Найкраще вечеряти не менше, ніж за 3 години до сну. Якщо ж в нічний час вам мучить голод, постарайтеся протягом дня споживати більше калорій.

 

21.00 вечора - ви годинами сидите в Facebook

Вчені довели, що пасивний перегляд стрічки новин (без спілкування, коментування і т.д.) погано позначається на нашому емоційному стані, а іноді може навіть викликати напади заздрості.

 

23.00 ночі - ви перевіряєте e-mail перед сном

Використання будь-яких гаджетів за годину до сну може викликати безсоння. Вся справа в випромінюванні від екрану. Тому, перш ніж заснути, почитайте пару сторінок книги або поговоріть з кимось по телефону.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад