4 типи поганих босів: як з ними впоратися

Нестерпні менеджери дійсно існують не тільки в книгах і фільмах, але і в реальному житті. Це факт. Так, одне з недавніх опитувань 1000 осіб показали, що 84% респондентів стикалися з поганими начальниками, а 59% відповіли на запитання анкети навіть мали досвід звільнення через неадекватну начальства. При цьому, співробітники вважають за краще терпіти постійні причіпки, претензії і поганий настрій керівника, щоб не нагнітати обстановку і уникати конфліктів.

 

В Україні погіршилися інфляційні очікування на 2017 рік

Насправді, від того, з якими босом доводиться працювати, залежить близько 70% залученості працівника у виробничий процес. Якщо стосунки не складаються, це впливає як на продуктивність персоналу, так і на його емоційний стан. У той же час, незадовільну поведінку начальника - ще не привід писати заяву про звільнення. Іноді можна успішно порозумітися навіть з тим босом, характер якого залишає бажати кращого.

 

Нарцис

 

Такі начальники надмірно самозакоханих і прагнуть якомога частіше і довше купатися в променях слави. Вони хочуть, щоб співробітники захоплювалися ними і отримують все плоди успішної роботи. А коли справи йдуть погано, такі боси вважають за краще не втягуватися в процес.

Як вибудовувати спілкування: якщо ви хочете зберегти своє місце в компанії, ставитеся до такого керівника з часткою гумору і намагайтеся грати за його правилами, не забуваючи і про власні інтереси. Начальнику сподобатися, якщо ви будете тримати його в курсі всіх справ і дякувати за добрі поради. Дайте такому менеджеру можливість відчути себе лідером.

 

Плюси: правильна вибудувана стратегія і тактика взаємовідносин з начальником-нарцисом забезпечить вас можливостями стабільного зростання, а також повагою такого керівника за ініціативність і готовність слухати і чути.

 

примара

 

Цей начальник, як правило, тільки говорить про те, як переживає про колектив та проектах, але, при цьому, практично постійно відсутній на робочому місці, не дає зворотний зв'язок і не реагує на повідомлення.

 

Як вибудовувати спілкування: незважаючи на відсутність керівництва, продовжуйте багато працювати і комунікують з колегами з приводу спільних завдань. Демонструйте свою хватку і бажання досягати. Крім того, доведеться використовувати і свою винахідливість, щоб достукатися до керівника в моменти, коли його слово буде необхідно.

 

Плюси: використовуйте такий тип управління в компанії як власний шанс на успіх. Активно співпрацюйте з представниками різних напрямків і відділів, спілкуйтеся з клієнтами і показуйте свою здатність самостійно вирішувати питання.

Кращий друг

 

Бос-кращий друг хоче, щоб співробітники любили його і ставилися до нього, як до близької людини. Він любить неформальне спілкування і цінує запрошення на зустрічі після роботи.

 

Як вибудовувати спілкування: можливо, доведеться непросто. Вам належить м'яко, але дохідливо вибудовувати кордони між особистим спілкуванням і діловими питаннями, оскільки начальник і підлеглий повинні говорити один одному не тільки приємні слова, а й висловлювати конструктивну критику.

 

Плюси: хороші відносини з керівником - це запорука вашої продуктивної роботи та успішної кар'єри в межах однієї компанії.

 

вітер

 

Такий начальник завжди кудись поспішає. Він хоче бути в курсі подій, але у нього просто немає часу, щоб вас вислухати. Менеджер подібного типу, найімовірніше, активно роздає завдання своїм підлеглим, а потім сам же про них забуває.

Як вибудовувати спілкування: щотижня відправляйте йому коротке повідомлення про те, що ви зробили і що плануєте виконувати найближчим часом. Таким чином, ви заощадите свій час і зловите, нарешті, невловимого боса.

 

Плюси: принаймні, вам не доводиться мати справу з мікроменеджментом і ви вільні самі вирішувати, як працювати. Крім того, бос, який не надто цікавиться тим, як ви проводите свій робочий час - це дуже зручно, оскільки відкриває можливості для саморозвитку.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад