ЯК УКРАЇНЦІ МОЖУТЬ підзаробити на НОВИЙ РІК

Працювати або святкувати

 

Як розповів провідний експерт ринку праці, директор з розвитку сайту пошуку роботи Work.ua Сергій Марченко, у великих містах з'являються новорічні ярмарки, багато додаткових точок вуличної торгівлі, які потребують продавців, вантажників, експедиторів. На вулицях розважають дітей люди в костюмах мультяшних персонажів. Також високим попитом користуються послуги музикантів і аніматорів.

 

Сезонна робота: Де є підробіток на літо

"Іноді за новорічний місяць вони можуть заробити більше, ніж за кілька звичайних", - зазначив у розмові з UBR.ua Сергій Марченко.

 

У свою чергу, активність самих претендентів в грудні також збільшується.

 

Як розповів UBR.ua керівник сервісу замовлення послуг Kabanchik.ua Роман Кірігетов, з настанням зими, кількість реєстрацій виконавців у них збільшилася на 11.2%. Також виявляють велику активність і вже зареєстровані користувачі.

 

Особливо їх цікавлять категорії: кур'єрські послуги, домашній майстер, клінінгові та рекламні послуги, а також фріланс (розробка сайтів, копірайтинг, просування сайтів і дизайн).

 

"З 2016 українці готуються до новорічних свят ще з осені: попит на підробіток виріс з жовтня і зараз досягає піку", - зауважив Кірігетов.

 

Отже, де ж можна заробити найбільше?

 

Доставляємо подарунки та роздаємо листівки

 

Є вільний час і знаєте, як швидко дістатися в будь-яку точку міста? Кур'єрські послуги допоможуть отримати від 80 грн за одну доставку з мінімальними витратами.

 

67% українців сподіваються знайти нову роботу цієї осені

Як розповів Роман Кірігетов, в передсвятковий період попит збільшується на послуги доставки подарунків з магазинів, готових страв додому і новорічних аксесуарів. Якщо подарунок потрібно купувати, а після вручити - сума збільшується наполовину.

 

Замовники враховують тимчасові витрати і доплачують за пошук потрібного їм товару. Так, доставивши 10 замовлень за пару днів заробите від 1200 грн.

 

При цьому з витрат - тільки витрати на транспорт (близько 150 грн коштує місячний проїзний на метро).

 

Зимові розпродажі дозволяють великим магазинам заробити піврічну виручку. Тому кожен день з'являються оголошення про набір промоутерів. Активний період - кінець грудня, а безпосередньо в свято за роботу доплачують.

 

За годину пропонують від 55 грн, а роздача листівок на вулиці оплачується від 80 грн. Рекламувати товар потрібно по 4-5 годин на день, крім того деякі компанії платять бонуси. За тиждень можна заробити 1500-2200 грн.

 

Розважаємо і фотографуємо

 

З перших днів грудня стає грошової і робота аніматорів. Новачкам платять від 120 грн / год.

 

Звичні Дід Мороз і Снігуронька відходять на другий план, популярними стають герої мультфільмів, коміксів і казкових персонажів. З витрат - оренда або покупка костюма. Вартість костюма супергероя - від 650 грн.

 

Додаткова робота робить людей щасливішими

При цьому, заробити на п'яти ранках можна від 1200 грн, замовлення зазвичай - на 2 години. Не варто забувати, що костюм при дбайливому зберіганні прослужить не один рік. А в кінці сезону його можна продати.

 

У будь-яке свято затребувані також і фотографи з операторами.

 

"Попит на них під Новий рік зростає в 2 рази. Батьки замовляють репортажну зйомку ранків, а корпоративи не обходяться без фотозвітів. Крім того, роботу можна отримати, не виходячи з дому, при володінні редактором для обробки фотографій, а також створюючи листівки. Робота фотографа з виїздом на локацію коштує від 500 грн / год. А обробка фото принесе від 150 грн, в залежності від обсягу робіт ", - говорить Роман Кірігетов.

 

Вбираємося супергероєм або граємо музику

 

Якщо ви володієте музичним смаком і у вас є необхідна апаратура, спробуйте попрацювати ді-джеєм. Невеликий музичний колектив може співати каверверсії відомих пісень на корпоративах.

 

Коштують такі послуги дорого - близько 1500 грн / годину виступу. При цьому, будьте готові до того, що замовник буде сам складати список композицій, які вам потрібно буде виконувати.

 

Також в свята у всіх торгових центрах країни з'являються ростові ляльки.

 

Названа робота мрії кожного українця

Промоутери в костюмах привертають куди більше уваги до магазину, ніж звичайна роздача листівок. Образи супергероїв, казкових персонажів і сніговиків принесуть вам від 150 грн / год. Робота зазвичай займає від 4 до 6 годин. За день заробити можна до 750 грн.

 

Готуємо олів'є "оптом" і працюємо "мовою"

 

Кулінарні таланти теж допоможуть добре заробити. Найчастіше готувати в передсвяткову ніч немає часу, особливо якщо 31 грудня робочий день.

 

Вартість послуги кухаря на двох коштуватиме від 250 до 400 грн, залежно від складності страв і їх кількості. Замовник оплачує вартість продуктів, а також сам вивозить їжу. Взявшись за 3 замовлення, любитель готувати отримає від 900 грн. А якщо взяти схожі замовлення, наприклад, всім потрібно олів'є, то на підготовку піде менше часу.

 

Тим, у кого добре підвішений язик - корпоративи, вечірки, ранки, розпродажі в торгових центрах дозволять підзаробити від 500 грн / час.Любітелям тварин і автомобілістамНовий рік - відмінний привід виїхати подалі в гори. Залишається вирішити - куди подіти домашню тварину? На допомогу приходить послуга перетримки. Будь-господар буде спокійний, знаючи, що вихованець в надійних руках. "Платять за послугу перетримки від 120 грн / добу. Все, що від вас буде потрібно - догляд і періодично висилати замовнику фото вихованця", - говорить Кірігетов.7 питань, які потрібно задати собі перед тим, як прийняти пропозицію про работеЗа 31 грудня та 1 січня можна отримати від 400 грн.Вместе з тим, передсвяткова суєта вимагає одночасно бути в декількох місцях: залагодити останні в цьому році робочі справи, вибрати подарунки, відвідати з дитиною ранки, купити продукти. Служба таксі не завжди приїжджає вчасно і швидко, багато в таких випадках віддають перевагу послугам пасажирських перевезень. За годину роботи можна отримати від 140 грн. Замовлення на цілий день принесе від 1200 грн. У саму новорічну ніч тарифи підвищуються, платять від 200 грн / год. Таким чином, пропустивши святкування цілком можливо заробити близько 2000 грн / ніч. Для роботи буде потрібно особистий автомобіль і знання города.А ось для роботи, не пов'язаної з новорічними святами, січень - найгірший місяць в році. "І роботодавці, і здобувачі довго розгойдуються після свят і традиційно в січні активність ринку праці на 30-40% нижче середньорічних значень. Так що з пошуком роботи краще поквапитися до Нового року - в перші два тижні січня ринок праці завмирає", - говорить Сергій Марченко.Когда можна залишитися без денегКак радять експерти, найкраще уникати нелегального працевлаштування - зробивши роботу можна залишитися "з носом". Найчастіше обманюють саме "нелегали". "Вони можуть взяти на роботу, наприклад, продавцем на різдвяний ярмарок, а потім просто пропасти з вашою зарплатою. Ні офісу, ні будь-яких документів співробітники у них не бачать. Зазвичай не знають навіть прізвища" роботодавця ", тільки ім'я", - зауважив Марченко.Гройсман пояснив, на що вплине зростання мінімальної зарплатиЕслі варіантів немає, і ви все-таки влаштувалися на роботу нелегально, просите зарплату щотижня або навіть щодня. Принаймні, так ви менше постраждаєте, в разі проблем у роботодавця. І ні в якому разі не допускайте затримки зарплати, вимагайте її виплати в обумовлені терміни. "Це одна з найбільш поширених шахрайських схем: людям затримують зарплату на місяць, потім другий, третій, зрідка підкидаючи пару сотень гривень. Таким чином шахраї можуть привласнити кілька зарплат "

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад