ТОП-5 ПОРАД, ЯК ПРОДОВЖУВАТИ ПРАЦЮВАТИ НА СВЯТА І ВСТИГНУТИ ВІДПОЧИТИ

Розставити пріоритети

 

Це перший крок до здорового розпорядку дня. Подумайте, чого ви хочете в цей момент найбільше - побути з родиною, друзями або ж все-таки закінчити терміновий проект. Тут не може бути правильної відповіді. Головне - чого хочете ви. Чітке розуміння цього допоможе заощадити час і не розриватися між різними завданнями.

 

Після того, як пріоритети будуть обрані, постарайтеся зрозуміти, які саме заняття відбирають у вас багато часу. Якщо це перегляд телевізора або безцільна прокрастинація, відмовтеся від цього і потратьте отримані годинник часу, наприклад, на упаковку подарунків. Тільки врахуйте, що так потрібно поводитися далеко не завжди, а тільки під час свят, щоб оптимізувати витрати часу.

 

Скоротити час на роз'їзди

 

Перед святами всіх поглинає суєта, і більшу частину часу ми проводимо в дорозі в пошуках подарунків, прикрас і всього іншого. Проте, такі поїздки забирають дорогоцінний час, які можна було б витратити на інші цілі. Щоб не відчувати брак часу, можна, наприклад,

 

Працювати з дому. Попросіть у начальника гнучкий графік роботи в передсвяткові дні та можливість працювати віддалено. Це вивільнить багато часу, про існування якого ви навіть не підозрювали.

Відмовтеся від подорожей. Відведіть для цього, скажімо, тиждень після свят, а поки зосередьтеся на тому, що важливіше.

Купуйте онлайн. Вибір подарунків подобається далеко не всім. Щоб купити те, що потрібно родичам, необов'язково весь уїк-енд витратити на ходіння по магазинах. Набагато приємніше купувати онлайн, сидячи вдома на власному дивані.

Змініть свій робочий графік

 

Перед святами можна трохи перекроїти звичні робочі години та вирушати в офіс раніше, щоб вечора проводити з сім'єю. Як правило, ми працюємо ефективніше саме в ранкові години. Цим потрібно і варто користуватися.

 

Встановіть чіткі рамки

 

На свята ви точно маєте право встановити власний робочий графік і не виходити за його межі. Визначте, наприклад, що щодня ви працюєте до 19.00, а після цього часу можете сміливо вимикати комп'ютер, і проводити час з сім'єю. Як правило, більшість зайнятих людей саме так і чинить - вони охороняють свій особистий простір, не відповідають на телефонні дзвінки після 20.00 і т.д.

 

Додайте цю умову в свій робочий календар, щоб колеги і партнери були в курсі. Якщо під час вашого відпочинку, наприклад, прийшов електронний лист або дзвінок від клієнта, залиште це до ранку. Так ви дасте зрозуміти, що не готові працювати 24/7.

Скажіть "ні" поганого самопочуття

Багатьом переддень свята затьмарює страх хвороби. Щоб не допустити цього налягайте на спорт і здорове харчування. Крім того - уникайте недосипів. Якщо перші ознаки застуди все ж з'явилися, краще на пару днів відмовитися від роботи і відлежатися. В такому випадку ви дасте собі можливість швидше видужати, а свята нічого не зможе затьмарити.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад