7 ПИТАНЬ, ЯКІ ПОТРІБНО ПОСТАВИТИ СОБІ ПЕРЕД ТИМ, ЯК ПРИЙНЯТИ ЗАПРОШЕННЯ НА РОБОТУ

Запропонували Вам справедливу компенсацію?

 

Можливо, що оцінювати запропонований компенсаційний пакет на хвилі успіху від співбесіди ви навіть не захочете. Але це важливо зробити. Дуже часто люди, в пориві бажання змінити роботу, погоджуються на менші компенсації, ніж заслуговують.

 

Постарайтеся тверезо оцінити ситуацію, вивчіть ринок і визначте, скільки за вашу кваліфікацію та досвід готові платити інші компанії. Якщо є значна різниця між тим, що вам запропонували і тим, що є на ринку, це привід задуматися. Тут мова йде не тільки про велику зарплату, а, скоріше про те, чи адекватно оцінює вас потенційний роботодавець.

 

Як довго інші співробітники працюють в цій компанії

 

Нічого не розповість про компанії краще, ніж працюють в ній люди. Якщо персонал часто оновлюється і відзначається велика текучка кадрів, це свідчить багато про що. У той же час, не соромтеся питати у інтерв'юера, чому вашу вакансію відкрили.

 

Чи подобається вам потенційний керівник?

 

Іноді то, з ким вам доведеться працювати, визначає багато. Нерідкі випадки, коли шукачі самі відхиляють пропозиції компаній через те, що потенційний бос поводиться неналежним чином, забуває імена, обриває на півслові і т.д.

 

Якщо у вашому розпорядженні є хоча б 30 хвилин спілкування з майбутнім начальником, постарайтеся використовувати цей час на повну. Звичайно, оцінити людини, не пропрацювавши з ним кілька тижнів, практично неможливо, але зробити висновки можна за манерою поведінки, жестам, словами і іншим факторам.

 

Чи прагне компанія до зростання?

 

Навіть найкращі і прогресивні компанії можуть "застрявати" в певних проблемах і труднощах, не прагнучи вирішувати їх. Уважно вивчіть усю наявну інформацію про вашому роботодавця (Інтернет, відкриті джерела) і постарайтеся зрозуміти, наскільки часто менеджмент визнає допущені помилки, готовий працювати над ними і т.д.

 

Чи є у вас перспективи для зростання?

 

Під час собеседенія HR-и і менеджери дуже люблять задати питання про те, ким здобувач бачить себе через 5 років. Нічого не заважає вам задати те ж питання своєму потенційному роботодавцю. Уточніть, яку роль в компанії вони відводять саме вам. Якщо відповідь вам сподобається, обговорення можна продовжувати.

 

Як правило, ми змінюємо роботу, коли хочемо піти на підвищення або шукаємо нові виклики. Не позбавляйте себе цих можливостей.

 

Як йдуть справи у компанії?

 

Такі питання не можна ставити безпосередньо під час інтерв'ю, але інформацію можна зібрати з тих же відкритих джерел - вивчіть фінансову звітність та інші доступні документи. Це не дозволить скласти повну картину, але деяку ясність все ж внесе.

 

Ви дійсно цього хочете?

 

Багато рекрутери вважають, що при ухваленні рішення про того чи іншого кандидата, м'якості просто не може бути місця. Те ж саме стосується і самих претендентів. Ви не повинні умовляти себе прийняти цю пропозицію через високу зарплати або інших вигідних умов. На цій роботі вам доведеться проводити по 8 і більше годин щодня. Ви дійсно цього хочете?

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад