4 способи перестати переживати про чужy думку

Запитайте себе: "Що буде, якщо я нічого не зроблю"

Якщо ви хочете виступити з ініціативою або, наприклад, запропонувати керівництву новий проект, але боїтеся помилки або того, що про вас подумають колеги, постарайтеся скласти список найгірших варіантів розвитку подій. Іншими словами, уявіть, що може статися, якщо ви промовчите або ж все-таки розповісте босові про ідею, але вона йому не сподобається. Паралельно зробіть такий же список, але, на цей раз, зі сприятливими сценаріями. Порівняйте обидва переліку і приймайте рішення.


Чи не асоціює себе з роботою

Навіть якщо у вас щось не виходить у професійній діяльності, не намагайтеся пояснити це своїми "поганими" якостями. Пам'ятайте, ви - це не ваша робота, резюме або сторінка в соціальних мережах. Ви характеризуєте не тільки цим. А це означає, що ви заслуговуєте робити те, що хочете, без оглядки на чужу думку.


Не дозволяйте іншим вселяти вам невпевненість

Деякі експерти радять сприймати думку з боку як сторонній шум і не звертати на нього увагу. Насправді, силою володіє не та людина, яка постійно всіх критикує або намагається ділитися порадами, а той, хто, попри все, йде вперед. Іншими словами, якщо хтось з вами не згоден, це не привід згортати зі шляху.


Сприймайте критику як похвалу

Щоб невтішні відгуки інших людей не завдавали вам неприємні емоції, навчитеся конструктивно працювати з критикою. Перш за все, постарайтеся зрозуміти, чим вона вам загрожує. Якщо її наслідки не серйозні, то просто проаналізуйте цю думку і рухайтеся далі. Більш того, корисним прийомом є підхід сприйняття критики як ознаки того, що ви зробили щось помітне і вартісне.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад