Як знайти роботу після 50. Практичні поради

Знайти хорошу роботу у будь-якому віці буває не просто, як хотілося б. У роботодавців своє бачення ідеальних кандидатів, але найчастіше, на жаль, це стосується саме вікового цензу.

Якщо ви займаєтесь пошуком роботи, вам більше 50-ти років, і ви сподіваєтеся, що держава допоможе вам з працевлаштуванням новими законами і програмами, то це малоймовірно. Якщо роботодавець не хоче брати на роботу кандидата у віці, то переконати його в цьому зможете тільки ви. Пошук роботи після 50 досить складний і для того, щоб ви легше впоралися з цим непростим завданням, ми наведемо тут кілька основних порад по складанню резюме та проходженню співбесіди для кандидатів старше 50-ти років.

Не робіть цього:
1.Не включайте в резюме дату народження, сімейний стан, наявність дітей, стать або будь-які інші особисті дані, які не пов'язані з вашою здатністю робити цю роботу.

2. Ми рекомендуємо описувати тільки останні 10 років трудового стажу, оскільки роботодавці зацікавлені тільки в ваших останніх досягненнях.

3. По можливості не залишайте незрозумілих прогалин у стажі. Ваше резюме повинне виглядати як хронологічний потік, починаючи з останнього місця роботи і пояснювати прогалини (наприклад, догляд за дітьми чи родичем). Нез'ясовні прогалини викликають підозри.

4. На пряму не показуйте ваш вік. Не вказуйте роки, коли ви вчилися в університеті і видаліть дату з будь-яких навчальних курсів. Не говоріть про ваших онуків чи про щось інше, що може розкрити ваш вік.

Зробіть так:
1. Складіть ваше резюме на 2 сторінках. Дотримуйтеся двох сторінок, оскільки рекрутери та роботодавці хочуть швидко бачити, як ваші навички та досвід відповідають тому, що вони шукають. Якщо у вас проблеми з тим, щоб умістити його на 2 сторінки, пам'ятайте, вам потрібно перерахувати тільки останні 10 років вашого досвіду роботи. Якщо за останні 10 років ви працювали тільки в одному місці, то ви можете вказати ваші попередні роботи.

2. Досвідчені кандидати мають багато різноманітних навичок, але вам варто включити в своє резюме тільки ті, що мають відношення до вакансії, на яку ви претендуєте. Для цього подивіться на посадові інструкції і список навичок в цікавій для вас вакансії.

3. Зосередьтесь на ваших останніх досягненнях, щоб вони обов'язково були актуальні в даний час.

4. Підкресліть вашу здатність до навчання новим навичкам. Підготуйте приклади того, як ви швидко придбали нові навички, в робочому середовищі чи за його межами. Підкресліть вашу здатність адаптуватися до нових ситуацій і технологій.

5. Дайте зрозуміти, що ви сприймаєте керівництво будь-якого віку і не допустите залякування вашим віком молодих менеджерів.

Великі компанії часто мають вікові квоти для заповнення вакансій, тому вони можуть бути проти тих, хто старший. Можливо, вам варто задуматися про тимчасову або сезонну роботу. Роботодавці, які шукають працівників, цінують наступне: досвід (без навчання), надійність, спокій під тиском, а також готовність виявити гнучкість в робочий час. Використовуйте свій досвід на свою користь. Підкресліть, що ваш досвід означає, що ви будете братися за справи серйозно.

http://realna-robota.volyn.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад