5 причин продовжувати пошук роботи під час новорічних свят

У нас в країні свята паралізують життя: якщо червоний день календаря – то не народитися і не померти. А що вже про пошук роботи говорити: хто буде шукати співробітників в період тривалих свят?

Частково це правда - деякі компанії відкладають пошук співробітників в кінці грудня і початку січня. Але лише частково. Бізнес продовжує жити і гарячі вакансії продовжують з'являтися. Work.ua руйнує міф про новорічну паузу у пошуку роботи та наводить 5 аргументів того, чому не варто через наступаючі свята відкладати пошук роботи.

1. ЗНИЖЕННЯ КОНКУРЕНЦІЇ

Конкуренція значно зменшується якраз через тих, хто відкладає пошук роботи в перед- і пістсвятковий час, підтримуючи своєю пасивною позицією міф про безглуздість пошуку роботи в новорічні свята.

Українці готуються до свят вже з початку грудня, а відходять від них - до середини січня. Знайте, що грудень і січень може стати вашим золотим часом, особливо в питанні гарячих вакансій.

2. БІЗНЕС ПРОДОВЖУЄ РОБОТУ

Не кожен бізнес може собі дозволити поставити свої бізнес-процеси на паузу. І наймання триває незалежно від пори року. А до кінця четвертого кварталу часто спостерігається особливо напружений період найму, коли компанії прагнуть завершити розпочаті процеси і швидше закрити вакантні позиції.

3. РІЗНОМАНІТТЯ ЗАХОДІВ

Відкриті новорічні вечірки або заходи, на які вас запрошують друзі, можуть стати відмінним інструментом розвитку нетворкінгу - мережі ділових контактів. Тому не відмовляйтеся від запрошень, обов'язково відвідуйте івенти, знайомтеся з якомога більшою кількістю нових людей. Ви ніколи не знаєте, коли діловий контакт може стати справжньою можливістю. Не упускайте шанси, які виникають протягом цього часу.

4. ПІДТРИМКА "ТОНУСУ" ПОШУКУ РОБОТИ

Якщо ви призупините пошук роботи на свята, потім вам буде важче "розгойдатися" і знову набрати потрібні обороти - а це близько 50 відгуків на тиждень, якщо ви хочете отримувати зворотний зв'язок в сьогоднішньому ринку праці. Продовжуючи шукати роботу, ви будете тримати себе в тонусі і не втратите потрібний імпульс.

А ще своєю активністю ви підтверджуєте, що вам дійсно потрібна робота і ви не хочете приймати той факт, що на свята країна завмирає.

5. МОЖЛИВІСТЬ ПРИВІТАТИ ЗІ СВЯТОМ ТА НАГАДАТИ ПРО СЕБЕ

Новорічний сезон - це хороша можливість привітати старих знайомих і попередніх роботодавців зі святами, а також нагадати їм про себе. Можете робити це за допомогою LinkedIn, щоб додати діловитості.


http://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад