Як визначити гідний для себе рівень винагороди?

Щоб «вивести» гідний рівень зарплати, необхідно провести розвідувальну роботу ще на етапі підготовки до співбесіди. Є кілька джерел інформації, за допомогою яких буде простіше визначитися з сумою:

  1. База вакансій на робочих сайтах. Дізнайтеся, яких фахівців шукають у вашій галузі і скільки їм готові платити.
  2. База резюме шукачів. Вивчіть зарплатні очікування своїх конкурентів, але пам'ятайте, що «хотіти не шкідливо». Фахівці, які шукають роботу, все ще безробітні, і чи будуть задоволені їхні запити - невідомо.
  3. Особисті контакти. Якщо у вас є знайомі в області HR або колеги, які обізнані в питаннях працевлаштування, поцікавтеся скільки може заробляти фахівець вашого рівня.
  4. Пройдені співбесіди. Сприймайте невдалі інтерв'ю як можливість отримати інформацію про стан ринку праці. Спираючись на зарплатні пропозиції декількох компаній, буде простіше визначити суму, на яку ви можете претендувати.
  5. Зарплата на колишньому місці роботи. Експерти в області HR рекомендують піднімати рівень бажаної зарплати НЕ більш ніж на 20 - 30% від колишньої. Якщо ваші зарплатні побажання ще вище, на це повинні бути об'єктивні причини. Наприклад, вам НЕ підвищували зарплату кілька років і за це час середньоринкова вартість ваших послуг зросла. Ви поліпшили свої професійні якості і претендуєте на більш високу посаду і т. д.
  6. Платоспроможність компанії. Оцініть, скільки може запропонувати вам потенційний роботодавець. Як правило, компанія не піде на суму вище тієї, що закладена в бюджеті. Вести переговори є сенс, коли вказана зарплатна «вилка». Наприклад, від 8 тис. до 10 тис. грн. Це означає, що максимальна сума, яку готова платити компанія, становить 10 тис. грн.

Формуючи вимоги до зарплати, важливо поставити власні межі «від і до». Верхня межа - це бажана зарплата. З неї можна починати вести переговори. Трохи нижче - комфортний рівень оплати праці. Під час співбесіди роботодавець, швидше за все, стримає ваші апетити до цієї суми. І, нарешті, мінімальна зарплата, нижче якої ви працювати не будете, але погодитеся на цю суму, якщо з'являться інші важливі пріоритети.


http://hh.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад