Чому не варто чіплятися за нецікаву роботу

Люди часто чіпляються за нецікаву роботу так, немов поза її життя немає. Ані маленька зарплата, ані натягнуті відносини в колективі, ані вічні стреси не можуть зрушити їх з місця.

Психологи такий підхід не схвалюють, адже альтернативу нелюбій справі можна знайти завжди. Вони навіть озвучили декілька симптомів, які вказують на те, що час встати з насидженого містечка і відправитися на пошуки щастя.

Повернись до родини!

Якщо вам весь час доводиться пропадати в офісі або ви помічаєте, що через стреси на роботі все частіше приходите додому роздратованим і злим, - це перший дзвіночок. У таких випадках варто гарненько подумати, чи варті проблеми в сім'ї високої зарплати чи кар'єрних амбіцій.

Порада: розпишіть графік і подивіться, скільки годин на тиждень ви приділяєте собі, а скільки - роботі. Якщо роботі не вдвічі менше - змінюйте її.

Залізне терпіння

Неприємного колегу або нестерпного начальника зазвичай сприймають як належне. Але ж саме в колективі ми проводимо більшу частину часу. А постійна напруга і конфлікти, як відомо, відображаються не тільки на моральному, а й на фізичному стані.

Порада: поговоріть відверто. Якщо нічого не вийде, а ви безпосередньо залежні від цієї людини, - змінюйте роботу.

А нам все-одно!

Мотивація, натхнення - це те, без чого присвячувати себе щоденній праці неможливо. Тому в той момент, коли ви усвідомлюєте, що вам все одно, чи розвивається ваша компанія, чи буде вона процвітати, можете починати думати про звільнення. Будучи безініціативним, ви нашкодите і собі, і підприємству.

Порада: змусити себе щось полюбити неможливо - це або є, або немає. Сядьте і вирішіть, чим ви хотіли б займатися і як це можна монетизувати.

Суцільна мука

Один з головних ознак, що час шукати нову роботу, - фізичне небажання ходити на стару. Не потрібно мучити себе і рахувати кожну хвилину в офісі, вигадуючи приводи, щоб взяти лікарняний. Зрештою, на цій роботі світ клином не зійшовся! Знайти щось більш цікаве простіше простого. Варто тільки захотіти.

Порада: пам'ятайте, що таке «ламання себе» відразу відіб'ється на здоров'ї. Якщо ви не мазохіст, навіщо це вам?

За словами психологів, маленька зарплата - не таке вже й страшне явище, за умови, що робота подобається, а фінанси не на першому місці в списку пріоритетів. Але і продавати талант за копійки - теж злочин по відношенню до себе. Як не крути, а робота повинна приносити не тільки задоволення, але і достатньо коштів на комфортне проживання.


http://metronews.net.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад