Про що потрібно запитати роботодавця

Психологи стверджують, що максимально позитивного враження можна домогтися на початку бесіди та наприкінці. Крім найбільш цікавих для претендентів питань про соціальний пакет, графік роботи, ключові обов'язки, кар'єрні перспективи, потрібно звернути увагу ще на деякі деталі, про які сьогодні й піде мова.

  1. Як правило, роботодавці люблять людей, які хочуть розвиватися та рости в професійному сенсі. Вам, як майбутньому співробітнику, буде цікаво дізнатися, чи проводяться в компанії тренінги з розвитку особистісних якостей, чи є індивідуальні програми з персонального зростання. З одного боку, ви зможете показати, що вам цікаво щось крім заробітної плати, а з іншого, роботодавець побачить у вас співробітника з амбіціями (а таких більше люблять, ніж звичайних виконавців).
  2. Скромність - не та якість, яка оцінюється менеджерами з персоналу. Як роботодавець буде ставитися до якості роботи, що ви можете зробити, щоб виправдати його надії, як досягнути кращих результатів? Ці питання на перспективу, які показують впевненість у силах і бажання бути попереду середньостатистичних співробітників.
  3. Людина, яка знає собі ціну, обов'язково запитає, якою є її роль в компанії, в яких проектах їй належить взяти участь, які якості і знання їй для цього знадобляться. Наймач хоче побачити зрілого і в той же час відповідального працівника, який виявляє інтерес до довгострокових цілей компанії, роботодавець повинен бути впевнений, що в разі успіху на займаній посаді цей співробітник буде працювати протягом тривалого часу.
  4. Одна з технік словесної дуелі передбачає «напад». Якщо ви запитаєте роботодавця, що змушує його працювати цілодобово, не шкодуючи сил і особистого часу, де він черпає натхнення, і якими є його пріоритети в житті, тим самим ви збентежите навіть найвпевненішу у своїх силах людину. Адже це вона повинна задавати питання! Але не думайте, що наймач відмовиться відповідати на них, він детально розповість про все, причому, зробить це з емоційним забарвленням. Ваше завдання - вислухати його уважно, оскільки ви дізнаєтеся багато нового про саму компанію, про її корпоративну культуру, про перспективи та майбутні плани, про дух колективізму.

Не потрібно питати!

Після закінчення співбесіді краще не ставити питання про зарплату, про можливість вільного графіка роботи. Краще, якщо роботодавець сам запропонує поговорити про це. На корпоративному сайті є форум, але такі питання на ньому зазвичай не піднімаються.

Особливо важливо не запитати, чому така чудова вакансія залишається відкритою, адже місце могло звільнитися з різних причин, можливо, з негативних, тому на співбесіді кожне питання ретельно продумувати, щоб не зіпсувати враження від розмови.

http://www.naim.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад