Секрети кар'єрного зростання всередині компанії

Сьогодні багато хто прагне досягти успіху, працюючи в тій чи іншій компанії. Це й зрозуміло, адже більш висока посада гарантує підвищення заробітної плати, наявність певних бонусів, відповідний соціальний статус. Але дуже часто трапляється так, що дві людини, маючи абсолютно однакові стартові можливості, згодом досягають різних результатів.

Чому так відбувається? Адже на старті кар'єри в обох був однаковий обсяг знань і навичок. Що ж сталося згодом? Є певні правила, дотримуючись яких можна досягти непоганих кар'єрних висот. Причому, ці правила тільки частково стосуються професійних навичок працівників. Вони також припускають уміння поводитися в колективі.

Секрет № 1: набирайтеся досвіду у нікчемних керівників

У кар'єрі кожного бувають моменти, коли керівником стає людина, абсолютно непридатна для цих цілей. Чи варто турбуватися з цього приводу? Зовсім ні, адже у цієї людини теж є чому повчитися, а саме - на тих помилках, яких вона припускається. Такий досвід можна по праву назвати безцінним. У подальшому, при просуванні кар'єрними сходами, ви обійдете стороною граблі, на які колись наступав ваш невдаха керівник.

Секрет № 2: працюйте з повною самовіддачею

Для того щоб досягти якихось значущих результатів, доведеться багато працювати. Причому часто доведеться миритися з несправедливістю. Хтось буде працювати менше, але заробляти більше, і усвідомлення цього може якоюсь мірою пригнічувати. Не варто жаліти себе та заздрити щасливчику. Багато з тих, хто сьогодні отримує солідну винагороду, докладаючи мінімум зусиль, менш мотивовані до професійного зростання. Крім власних амбіцій їх ніщо не змушує вдосконалюватися. Перед тими, хто багато і старанно працює і вірить у свої сили, в майбутньому обов'язково відкриються хороші перспективи, причому не обов'язково в тій компанії, в якій вони починають свою професійну діяльність.

Секрет № 3: скромність не порок

У житті часто бувають моменти, коли скромність допомагає. Багато хто вважає, що успіху досягають лише ті, хто не відрізняється скромністю у поведінці. Діючи з напором і не тушуючись перед начальством, безперечно, можна зірвати великий куш. Але в усьому треба знати міру. Не завжди нахабство - друге щастя, адже можна перестаратися і налаштувати керівництво та колектив проти себе. Розумна скромність у поєднанні з почуттям власної гідності допомагають просунутися кар'єрними сходами. Нехай і не так швидко, як того хотілося б.

Секрет № 4: не бійтеся помилятися

Від помилок ніхто не застрахований. Вони трапляються в будь-якому виді діяльності. Не варто сприймати помилки, як хрест на своїй кар'єрі. Якщо керівництво дійсно бачить у вас потенціал, воно буде цінувати в вас ваші заслуги, а не чіплятися до невдач. Адже вони можуть трапитися з кожним.

Секрет № 5: не варто зупинятися на досягнутому

У якийсь момент вам може здатися, що ви вже багато чого досягли і далі прагнути ні до чого. Таке відчуття може виникнути на проміжному етапі кар'єрного зростання, коли вже з'явилися певні результати і ви отримали чергове підвищення. Але межі досконалості немає і, можливо, через місяць на вас чекає нова професійна перемога.

Секрет № 6: радьтеся з близькими людьми

Напевно у вас є родичі, близькі вам люди, які беруть активну участь у вашій подальшій долі. Не варто приховувати від них ваші успіхи на роботі. При появі перспектив кар'єрного зростання краще поділитися з ними - можливо, вам дадуть слушну пораду.

На шляху до бажаної мети не створюйте собі перешкод власними руками: не псуйте стосунки з колективом, в тому числі і з конкурентами в боротьбі за нову посаду. Не сумнівайтеся у своїх силах, зберігайте спокій, мисліть позитивно.

http://www.naim.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад