15 розумних питань, які варто задати потенційному роботодавцю

Всім нам варто пам'ятати, що співбесіда - це двосторонній процес. Ви можете задавати представнику компанії свої питання, щоб переконатися в тому, що пропонована ним робота дійсно вам підходить.
Якщо рекрутер пропонує вам задати йому питання, не губіться! Це кращий спосіб оцінити потенційного роботодавця і переконатися в спільності ваших цілей і поглядів.
"Ставлячи свої питання, ви змінюєте динаміку співбесіди. Разом з нею змінюється і те, як рекрутер сприймає вас", - говорить Тері Хокетт, виконавчий директор What's For Work ?, кар'єрного сайту для жінок. - "Так ви зможете дізнатися деякі деталі, які раніше в розмові не спливали".
Емі Гувер, президент TalentZoo, стверджує, що є ще одна причина готувати питання. "У більшості випадків представники компанії вважають, що людина, яка не задає мінімум два питання, не зацікавлена в роботі або, що ще гірше, просто дурна". Таким чином, вам слід підготувати мінімум чотири питання на той випадок, якщо рекрутер торкнеться деяких теми, що обговорюваються в них
Гувер не радить ставити питання заради самого процесу. Щоб отримати користь з відповідей, слід подумати про те, що ви насправді хочете дізнатися.
"Ваше питання може кардинально змінити хід співбесіди", - пояснює вона. - "Якщо ви не продумали його заздалегідь або запитали про те, що вже обговорювалося, це принесе більше шкоди, ніж користі. Ваше питання повинне демонструвати ваш розум і зацікавленість".
Представляємо вашій увазі 15 питань, які можна задати роботодавцю. З їх допомогою ви зможете отримати уявлення про компанію і вакансії, а також підготуватися до подальших кроків:
1. Як ви думаєте, якими якостями повинен володіти ідеальний кандидат? Чи відповідаю я цим вимогам?
2. Хто обіймав цю посаду до мене? Чому він звільнився?
3. Назвіть найпривабливіші якості роботодавця.
4. Не могли б ви описати типовий робочий день фахівця, який обіймає цю посаду?
5. Як ви оцінюєте успішність співробітників?
6. Як би ви описали культуру компанії?
7. Чи можу я зустрітися з потенційними колегами або керівником?
8. Не могли б ви розповісти мені про кроки, які ви зробите перш, ніж зробити пропозицію самому гідному кандидату?
9. Чим ваша компанія відрізняється від конкурентів?
10. З ким ще я повинен зустрітися? / Хто ще хоче зі мною поговорити?
11. Чи можете ви розповісти мені що-небудь про роботу в цій компанії крім того, що ми вже обговорили?
12. Чи можу я надати вам будь-яку додаткову інформацію, щоб полегшити прийняття рішення?
13. Що я можу зробити, щоб довести свою профпридатність?
14. Крім професійних навичок, якими особистими якостями повинен володіти співробітник, щоб відповідати очікуванням керівництва компанії?
15. Як швидко ви приймете рішення і коли мені очікувати дзвінка?

http://www.hr-portal.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад