5 обов'язкових помилок у вашому резюме

Менеджер з персоналу Google розповів, що щотижня їм надсилають близько 50 000 резюме, і левова частка з них має однаковісінькі помилки.
Помилки
Дослідження, проведене сервісом CareerBuilder в 2013 році, показало, що 58% резюме містять орфографічні та пунктуаційні помилки. 58%! Це більше половини!
Як виправити? Після уважного прочитання резюме перечитайте його ще раз, але знизу вгору. Так ви зможете сфокусуватися на кожній сходинці тексту окремо.
Довжина
Є негласне правило: Одна сторінка резюме на кожні 10 років досвіду.
Не можете всунути всі свої заслуги на одну сторінку? Що ж, погані новини: твори на три-чотири сторінки практично ніхто пильно не читає.
Форматування
Якщо ви не намагаєтеся влаштуватися дизайнером або художником, то постарайтеся зробити своє резюме простим і читабельним. Розмір шрифту - мінімум 10 пунктів. Полуторний інтервал. Білий папір, чорний колір шрифту. Перегляньте, як показується файл в Word і Google Docs, і якщо все ОК, то відправляйте.
Розголошення конфіденційної інформації
"Одного разу я отримав резюме, в якому кандидат говорив про те, що він «консультував одну велику IT-корпорацію з Редмонда». Такі резюме відразу ж відхиляються. Не можна шукати грань між тим, щоб не розголосити конфіденційну інформацію, і тим, щоб показати себе в гарному світлі. Незважаючи на те що цей кандидат не згадав Microsoft, все і так було зрозуміло" - говорить керівник.
Брехня
Від брехні одні проблеми: вас легко можуть розкрити. Інтернет, знайомі, колишній роботодавець - всі вони можуть розповісти, що вчилися ви не на відмінно, у вас немає червоного диплома, і взагалі, ви були не директором, а молодшим менеджером з продажу.

http://zdorovia.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад