Ознаки проблемного роботодавця

Всі ми індивідууми і призма "гарної роботи" для кожного своя. Одне об'єднує шукачів в пошуку роботи - це роботодавець і очікуване ставлення від нього. І, на жаль, не завжди воно старанне.
Існують три основні види неблагополучних роботодавців, яких краще розпізнати якомога раніше. Розглянемо їх детальніше разом з Work.ua.
Одним пострілом двох, а то й трьох зайців
Відмінна риса такого типу роботодавців - скнари. Зустрічали в описах вакансій "бажання працювати та заробляти", там же вимоги 2-4 роки досвіду і заробітна плата, на яку ледве вистачить заправити автомобіль на місяць? Причому офіційного працевлаштування, як правило, не передбачено, а функціональні обов'язки потягнуть на команду з 10 осіб. Хочете працювати - працюйте, вашу працю оцінять. З часом. Можливо.
Стан офісу легко може видати таку компанію - дешевизна оформлення і економія на всьому (на орг. техніці, меблях, корпоративному стилі, канцелярії) найчастіше свідчить про те, що компанія буде економити і на вашій заробітній платі, виплачувати її частинами і з затримками, що на думку роботодавців утримує співробітника в компанії в очікуванні зароблених грошей. Тому не дивно, що "плинність" кадрів - характерна ознака такого підприємства.
Ще один крок скнар-роботодавців - заохочення і примус до переробок. Співробітник просто не може піти з роботи вчасно, а якщо і так, його супроводжують десяток обурених поглядів "як так, ми сидимо, а він додому". Робота по вихідних без оплати, неможливість взяти вихідний, навіть за свій рахунок - такі ускладнення чекають вас у компаніях-скнарах.
Казкарі
Є деякі перетини з попереднім типом, але тут все більш запущено, відмінна риса таких компаній - брехня. Представники брехливих компаній складають казки, що абсолютно суперечать здоровому глузду фахівця, тим самим вербуючи так званих "простачків", які будуть орати за мінімальну зарплату роками.
Маючи середній офіс компанії малюють уявні світи претенденту. Казкарі готові вкласти кошти в курси англійської мови, наприклад, навіть на випробувальному терміні, але після повного працевлаштування карета перетворюється на гарбуз.
Зрештою, вам просто можуть не сказати нічого. При виборі такого роботодавця, будьте подвійно обережні.
Невизначеність
Один з найбільш нестандартних типів роботодавця, що небезпечний масою ускладнень і рецидивів для співробітника, відрізняється постійною зміною бізнес-напрямків. У таких компаніях панує сприятлива атмосфера, але ваш "розумний" начальник постійно проявляє чудеса гіперактивного менеджменту та накладає завдання каскадом.
З часом ви просто не знаєте, за що взятися і як розставити пріоритети, адже завтра може з'явитися нова задача або бізнес напрямок. Дискусії з керівником в даному випадку марні. Ви - підлеглий, який, на думку "розумного" начальника, знає менше і його точка зору не важлива.
Новому співробітнику включитися в процеси такої компанії складно, необхідно володіти мало не даром авантюризму. На новачка можуть звалити буквально все, аж до обов'язків секретаря в понеділок і роботи дизайнера в п'ятницю. Систематизувати та спланувати день стає завданням не з легких. Для цих компаній треба бути їх "молекулою", якщо ви не той - біжіть!
Ймовірно, багатьом претендентам ознаки роботи на поганого керівника знайомі особисто. Щоб уникнути повторних помилок знайомства використовуйте інтернет-ресурси відгуків про роботодавців - форуми, чати, соціальні мережі. Також не соромтеся залишити свій відгук про несприятливу компанії. Можливо саме ваше слово допоможе зберегти час і нерви чергового шукача стабільної і хорошої роботи.

www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад