10 професій для любителів подорожувати

Якщо вчасно визначитися з професією, подорожувати світом можна абсолютно безкоштовно.
Археолог. Кар'єра археолога передбачає часті подорожі до найвіддаленіших куточків планети в пошуках предметів з історичного минулого людства. Але не забувайте, що одне з основних занять археолога - копатися в землі. Іноді протягом довгих років.
Депутат. Ви думали, що народні обранці лише тиснуть на кнопки в стінах Ради? А ось і ні. Вони досить часто відвідують різні форуми та конференції закордоном за рахунок держави. Так, минулого року на іноземні візити народних депутатів з бюджету було витрачено 9,5 млн. гривень.
Аудитор. Перевага професії в тому, що ви проводите під час відрядження декілька тижнів в одному і тому ж місці, а значить, маєте час як слід вивчити місцевий колорит. Проте варто врахувати, що по суті сама професія дуже далека від захоплюючої.
Дипломат. Дипломати перебувають за кордоном більшу частину життя, проводячи переговори з іноземними партнерами та відстоюючи інтереси своєї країни. Так що, якщо ви любите не тільки подорожі, а й батьківщину, ця професія для вас.
Перекладач. Синхронні перекладачі - еліта професії. І не тільки тому, що вони отримують більше за своїх колег, а ще й завдяки постійним роз'їздам. Однак при виборі професії варто врахувати, що ця справа вимагає особливої уваги та концентрації, а тому негативно позначається на нервовій системі.
Турагент. Це не робота, а казка. Агентство відправляє вас у відрядження до різних країн з метою дізнатися все про ту чи іншу місцевість, зробити фото та потім оформити свій експертний висновок. Плюс професія досить високооплачувана - так, в Україні професійному менеджеру з VIP-туризму готові платити не менше 5000 доларів на місяць.
Геолог. Геологи-розвідники допомагають компаніям, які видобувають нафту, газ чи вугілля, знаходити нові джерела природних ресурсів. Професія передбачає подорожі до найвіддаленіших регіонів, зазвичай малонаселених.
Консультант. Вузькоспеціалізовані консультанти, кризові менеджери та інші фахівці затребувані серед компаній в усьому світі, тому часто вимушені подорожувати з країни до країну.
Океанограф. Якщо ви обожнюєте океан і хочете знати про нього якомога більше, тоді ця професія для вас. Океанографи проводять більшу частину робочого часу на дослідних суднах, перебуваючи далеко від дому багато місяців. Правда, іноді доводиться стільки ж місяців проводити в нудній лабораторії.
Моряк. Представники цієї професії борознять моря й океани не менше, ніж океанографи, однак останні рідко можуть похвалитися дружиною в кожному порту. Псують ідилію хіба що швидкоплинні зустрічі з піратами - але ж це і є справжня екзотика!

www.finance.bigmir.net

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад