Поради для успішної співбесіди при прийомі на роботу

Знайти роботу - непросте завдання, і ці поради можуть здатися очевидними, але вони ґрунтуються на побажаннях реальних менеджерів з найму кадрів.
Одягайтеся належним чином. Якщо ви шукаєте роботу, у будь-якому місці може трапитися важливе знайомство. Імпровізовані співбесіди можуть відбутися в спортзалі, в крамниці, в кафе. Стежте за своєю зовнішністю. Необов’язково всюди носити костюм, але ви повинні завжди бути доглянутими. Ви ніколи не знаєте, з ким зустрінетеся.
Пишіть продумані супровідні листи. Перше, що читає менеджер з кадрів чи керівник - ваш супровідний лист, а не резюме. Супровідний лист привертає увагу. Будьте винахідливі і знайдіть спосіб продемонструвати, чому ви саме той, хто має бути запрошений на співбесіду. Перевірте орфографію і граматику.
Проведіть дослідження - іншими словами, дізнайтеся все можливе про фірму до початку співбесіди і будьте готові пояснити, яку цінність ви принесете компанії. Чим більше ви знаєте про них, тим позитивніше враження справите.
Слідкуйте за манерами: вимкніть мобільний телефон, не жуйте гумку, робіть тверді рукостискання і дивіться в очі, коли говорите з людьми.
Залиште негатив вдома. Не скаржтеся на попереднього роботодавця - це може привести до думки, що ви не вірні компанії, не здатні впливати на зміни або не вмієте ефективно вирішувати конфлікти.
Приходьте завчасно. Цим ви покажете професіоналізм, мотивацію і справите гарне враження.
Підготуйтеся – продумайте зовнішній вигляд, самопрезентацію, поведінку. Вам потрібно справити позитивне враження, яке змусить потенційного роботодавця захотіти побачити вас у своїй команді. Це допоможе працевлаштуватися.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад