Найбільш затребувані роботодавцями компетенції

Розглянемо групу неспецифічних (загальних для різних спеціалізацій) якостей, які цінують роботодавці.
Список найбільш затребуваних компетенцій опублікований в останньому випуску The Occupational Outlook Handbook - огляді, якйи щорічно публікується американською державною службою зайнятості. Наше спілкування з експертами-рекрутерами і роботодавцями показує, що і в наших реаліях ці якості цінуються високо.
Гнучкість
Мається на увазі здатність швидко переключатися з одного завдання на інше, з одного режиму роботи на інший. Також - здатність без втрат продуктивності включатися в нову команду і взаємодіяти з новими людьми. Якщо на співбесіді вас запитають про гнучкість, питання, можливо, слід трактувати і так: «Чи готові ви працювати понаднормово, якщо потрібно?»
Адаптивність
Зміни мають місце завжди, причому хороші і не дуже. Адаптивність - це здатність легко приймати нові умови. І, більш того - вміння приготувати лимонад, якщо доля (роботодавець) підкидає вам лимон.
Тобто вас перевели в інший підрозділ, і ви вже через кілька годин пропонуєте конструктивні рішення. Замість нарікати на тему «Мене позбавили улюбленого робочого місця з гарним видом біля вікна».
Уміння вирішувати проблеми
Йдеться про те, що співробітник може працювати самостійно, з мінімальним контролем, і вирішувати завдання ефективно.
Сюди ж відноситься здатність не падати духом після невдач і продовжувати рухатися вперед. Найголовніше - орієнтованість на результат.
Комунікативні навички
Це вміння спілкуватися, причому не просто спілкуватися, а будувати відносини ефективної співпраці. Для міжнародних компаній важливо, щоб співробітник з рівним успіхом міг комунікувати з представниками різних культур. У великих корпораціях плюс, коли фахівець ефективно вирішує завдання і при цьому спілкується в рамках корпоративної культури. У будь-якій компанії буде оцінена ваша здатність слухати, чути і давати колегам адекватний зворотний зв'язок. До цієї ж групи належить вміння користуватися найсучаснішими електронними інструментами для спілкування (соцмережі, чати, додатки тощо).
Здатність до навчання
На ринку праці утримується тільки той, хто розуміє необхідність йти в ногу з часом. Якщо корпорація не пропонує вам навчання - виступайте самі з ініціативою. Не забороняється також вчитися за свій рахунок. Якщо вас лякає думка про власні вкладеннях в навчання, подумайте про те, що знання, які ви отримаєте - це ваш персональний актив назавжди. На відміну від майна або інших матеріальних речей, знання при будь-яких умовах залишаться з вами.

www.blog.trud.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад