Що краще запитати у роботодавця на співбесіді

Якщо ви дійсно зацікавлені в компанії і посади, яку вона пропонує, то потрібно задавати питання, які по-справжньому допоможуть вам зрозуміти, як зміниться ваше життя з новою роботою і чи сподобається вам це.
Буває, що питання шукача роботодавцю - не дуже корисне використання часу на співбесіді. Тому що відповіді на ці питання майже не хвилюють кандидатів, вони просто хочуть справити хороше враження. Важливо розуміти, що завжди, коли ви влаштовуєтеся на нову роботу, ваше життя змінюється, і деякі звичні речі вже будуть іншими, ви й самі станете іншими. Тому краще, щоб зміни були вам зручними та корисними.
Work.ua підготував декілька тем, на які потрібно поставити запитання, якщо вас дійсно хвилюють відповіді.
Запитайте про інших співробітників
Ймовірно, до прийняття рішення ви встигнете познайомитися з декількома співробітниками компанії і скласти про них якусь думку. Запитайте у інтерв'юера про них і про інших співробітників. З ким йому часто доводилося контактувати? Яка обстановка переважає в колективі? Що йому подобається в колективі цієї компанії? Чим співробітники займаються у вільний час? Вам доведеться працювати з цими людьми кожен день, і краще, щоб вам було комфортно.
Дізнайтеся більше про "продукти" компанії
Не залежно від того, що виробляє або продає компанія, які послуги пропонує, у неї обов'язково знайдеться короткий слоган, який це опише. Але вам потрібно більше. Цей "продукт" повинен вам імпонувати, вам повинно бути приємно над ним працювати. Дізнайтеся, як змінилося ставлення компанії до "продукту" з часом. Чи зможете ви безпосередньо впливати на цей "продукт". Від цього буде залежати і ваше загальне ставлення до роботи - ваші цілі повинні збігатися.
Що в компанії очікують особисто від вас
Гідні кандидати хочуть відразу взятися за справу, а не витрачати тижні або місяці на те, щоб "трохи краще дізнатися організацію". Вони хочуть відразу щось змінити. Дізнатися, що компанія хоче отримати в результаті вашої роботи, і подумайте чи зможете ви це здійснити, і чи не розходиться думка компанії з вашою особистою відносно цілей роботи.
Які у компанії найближчі плани
Правила гри в бізнесі постійно змінюються, компанії теж повинні змінюватися і підлаштовуватися під сучасні тренди, вирішувати нові проблеми. Чи очікуються якісь технологічні зміни, нова стратегія зростання у зв'язку з виходом на ринок нового конкурента тощо. Гарний кандидат хоче рости і розвиватися разом з компанією – чи по шляху вам з майбутніми змінами?
Можна перерахувати ще багато інших запитань залежно від конкретної сфери діяльності та посади. Головне, щоб ці питання показували, що ви зацікавлені і вас хвилює, як зміниться ваше життя, чи зможете ви працювати з задоволенням і досягати добрих результатів. Якщо все зробити правильно, то роботодавець буде про вас високої думки, а що ще важливіше - ви самі зможете прийняти правильне рішення.

www.work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад