8 ознак того, що ви схиблені на контролі

Ті, хто фанатично все контролюють, рідко вважають, що вони схиблені на контролі. Вони щиро вірять, що допомагають людям своєю «конструктивною критикою», або забирають проект під своє керівництво, тому що «ніхто більше не зможе зробити це правильно».
І вони не вважають свою контролюючу поведінку симптомом «хвороби».
Ірраціональні думки переважають в нашому світі, повному стресів: «Якщо я не отримаю цей контракт, мене звільнять. Якщо я не приходжу додому до 6-тої, значить, я поганий батько. Якщо я не отримаю це підвищення, а кину роботу». Ці думки могли б бути правдою, але краще почати думати по-іншому.
Перейдіть на більш реалістичне мислення. Ми намагаємося контролювати ситуацію, як правило, за допомогою управління іншими людьми.
Хочете знати, наскільки ви одержимі контролем? Ось 8 ознак, а висновки ви зробите вже самі:
1. Ви вірите, що якщо хтось змінить щось у собі, ви будете щасливішими. Тому, ви намагаєтеся «допомогти їм» змінити яку рису характеру або поведінку, вказуючи на неї, як правило, знову і знову.
2. Ви уважно стежите за тим, щоб інші відповідали вашим (часто нереальним) очікуванням. Ви не вірите в недосконалості.
3. Ви оцінюєте поведінку інших з точки зору «правильно» або «неправильно», і пасивно вичікуєте момент, поки хтось не зробить помилку.
4. Ви пропонуєте свою «конструктивну критику» як завуальованій спроби просунути власну ідею або бачення.
5. Ви можете змінити себе, щоб вас прийняли інші. Замість того щоб бути самим собою, ви намагаєтеся зрежисирувати їхню думку про себе.
6. Ви описуєте найгірший сценарій розвитку подій в спробі вплинути на когось.
7. Вам складно прийняти рішення в неоднозначних ситуаціях, і ви нормально сприймаєте, якщо чогось не знаєте.
8. Ви виступаєте від імені людей, намагаючись пояснити або змінити їх поведінку в очах інших.
Ви вірите, що якщо ви зможете змінити поведінку іншої людини, то ви будете почувати себе щасливішими (адже ви виконуєте свою місію). Ви робите когось іншого відповідальним за те, як ви себе почуваєте.

www.hr-portal.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад