Конфлікт з начальником

Наука конфліктологія - це одна з найцікавіших дисциплін психології. На цю тему написано безліч книг і наукових статей. Всі вчені сходяться в одному: не такий страшний сам конфлікт, як його наслідки. Взаємодіючи з людьми навколо себе, уникнути конфліктів неможливо, проблема в тому, що самі конфлікти можуть бути різними. Щось можна вирішити мирним шляхом, а щось може спричинити катастрофічні наслідки.
Будь-який конфлікт схожий на інфекційне захворювання. «Вірус» невдоволення, роздратування проникає в організм людини і може довго перебувати там в прихованому вигляді. Своєрідний «інкубаційний період» хвороби. Але рано чи пізно він проявить себе повною мірою - і стане відкритим, гучним, із залученням прихильників.
Чи є в цьому щось позитивне? Безумовно! Конфлікти необхідні для розвитку будь-якого суспільства, будь то сім'я або офіс. Мало того, вони неминучі. Багато конфліктів призводять до переходу на новий етап розвитку, до виникнення нових, конструктивних рішень.
Але не всі конфлікти можна вирішити. Якщо у вас з начальником виник конфлікт через розбіжності у життєвих цінностях, то така ситуація, на жаль, нерозв'язна. Наприклад, начальник переконаний, що можна піти на фальсифікацію, дати хабар, вчинити протизаконно, мало того - так працює вся організація, така поведінка лежить в основі її цінностей. А ви думаєте інакше. У такому випадку треба звільнятися.
У всіх інших випадках необхідно сідати за стіл переговорів і в спокійній, діловій формі шукати вихід зі сформованої ситуації.
Якщо вам здається, що керівник відчуває до вас особисту неприязнь, що їм рухають емоції, то ви повинні обов'язково запросити до участі в переговорах третю сторону - менеджера з персоналу або керівника наступного рівня.

www.my.goodhouse.com.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад