Як подолати випробувальний термін

Припасти до душі начальству - настільки ж важливе завдання на випробувальному терміні, як і бездоганне виконання посадових обов'язків. Гарні відносини з керівництвом забезпечать не тільки комфортне існування, а й дозволять повною мірою розкрити свій робочий потенціал. Для початку головне - не дратувати і не робити зайвого - не здійснювати вчинків, які компрометують вас в очах начальства.
Пунктуальність - усвідомлена необхідність
Запізнення - це найпростіше, найбільш зрозуміле та найпоширеніше порушення робочої дисципліни. Велике місто, далека дорога, пробки - все зрозуміло, вам, колегам, але далеко не всі керівники готові змиритися з вільним появою на робочому місці. Врахуйте, якщо вам не роблять зауважень, це ще не означає, що ваші запізнення не бачать або вважають їх виправданими.
Понаднормові - як зайва ініціатива
Затримки на робочому місці без потреби - явний перебір. Що подумає начальник, побачивши вас перед відходом за комп'ютером, якщо він знає, що необхідності затриматися немає? Що ви не встигаєте укластися в робочий день або, може, хочете «побродити» для себе в Інтернеті? Або думаєте таким чином вислужитися? А можливо, ви взагалі хочете скористатися відсутністю колег і підглянути щось з того, що вам знати не належить. Загалом, йдіть по закінченні робочого дня разом з іншими співробітниками.
Бурхливе особисте життя
Якщо ваша робота не припускає великої кількості телефонних розмов, не допускайте розпеченої трубки в руках. Співробітник, який багато базікає по телефону, дратує всіх. Зникати «на хвилиночку», тікати «на годинку» або відпрошуватися піти раніше через особисті обставини, а також ходити на курси, розбиратися з сантехніками і регулярно лікувати зуби в робочий час теж не варто. А ще вкрай небажані, а в перший час і зовсім неприпустимі, візити на роботу друзів і родичів.
Давай запалимо, товариш, по одній
Навіть якщо начальник палить сам, навіть якщо він вигляду не подає, що його дратують постійні походи на перекур, ця звичка працює проти вас. Не дивуйтеся, якщо раптом уїдливий керівник не вважатиме за працю підрахувати, скільки робочого часу ви провели з сигаретою в руці на сходах і запропонує вам оплатити «простій» або відпрацювати. Якщо не можете зовсім кинути палити, то хоча б скоротіть кількість перекурів.
У робочому стилі
Бути «як усі» нікому не хочеться, але в перший час доведеться щонайменше дивитися по сторонах і одягатися подібно коллективу - невідомо, як начальство розцінить ваш унікальний стиль. Те, що ви вважаєте стильним, може здатися зухвалим, а оригінальність буде прийнята за неохайність. Постарайтеся спочатку взагалі не привертати увагу одягом.
Порядність - від слова «порядок»
Не допускайте на робочому столі безладу, навіть якщо ви людина творча. Брудні гуртки, стоси журналів, не пишучі ручки, сотні папірців з непотрібною інформацією - уявіть собі, без усього цього можна працювати. Прибирайте всі речі в тумбочку, а якщо її немає, вчіться обходитися без зайвих речей. Чистий робочий стіл наводить на думку про впорядковані роботу та життя співробітника.
Жуйні тварини
Вам не подобається, як годують у їдальні? Ви дробно харчуєтеся, тому що так корисніше? У підсумку ви постійно щось жуєте або п'єте на робочому місці. Можливо, ви дратуєте цим не тільки керівництво, а й колег. Намагайтеся виходити на обід, а якщо все-таки перекушуєте на робочому місці, вибирайте нежирну та не хрустку їжу без різких запахів - наприклад, фрукти.
Стомлені роботою
У розумінні будь-якого роботодавця його співробітники на роботу приходять працювати, а не спати та мріяти про закінчення трудового дня, тому демонстративне позіхання і робота в позі напівлежачи в робочому кріслі, навіть при виконаній роботі, створять вам імідж млявого і безініціативного працівника.
Розваж себе сам. По тихому
Намагайтеся не демонструвати свої розваги - начальник навряд чи зрозуміє вас, якщо дізнається, що для зняття напруги ви граєте в «сапера», годинами розмовляєте з друзями в чатах, читаєте книги з електронної бібліотеки або слухаєте плеєр. Вибирайте менш помітні засоби для перепочинку.

www.rabota.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад