Поради щодо успішного проходження співбесіди з роботодавцем

Для успішного працевлаштування слід мати гарні навички самопрезентації. Наші поради допоможуть вигідно себе подати на співбесіді з майбутнім роботодавцем.
Під час спілкування дивіться в очі співрозмовнику, сміливо зустрічайтеся із ним поглядом. Якщо відчуваєте, що не готові до зорового контакту, спробуйте зосередити свій погляд на точці між бровами - цим створите ілюзію візуального контакту. Поступово зможете перемістити свій погляд на роботодавця. Таким чином, використаєте візуальний контакт і відчуєте себе впевненіше.
Дуже важливо вислухати роботодавця до кінця і не перебивати його. Це не говорить про те, що з усім слід погоджуватися - просто для заперечень цей момент не зовсім вдалий. Для початку дозвольте йому висловитися, а потім вискажіть у ввічливій формі свої побажання або запитайте те, що найбільше цікавить.
Варто керуватися ще одним важливим правилом співбесіди – завжди говорити по суті. Також уважно слухайте роботодавця, щоб не поставити йому запитання, відповіді на які він уже дав.
Під час співбесіди з роботодавцем не слід поводитися нешанобливо. У чому ж, насамперед, може проявитися ця неповага? По-перше, у недотриманні елементарних правил спілкування (наприклад, привітатися та зачекати на запрошення присісти). Не дивіться під час співбесіди на годинник (до того ж, роботодавець може подумати, що ви не зацікавлені в отриманні роботи). Під час розмови не потрібно спілкуватися по телефону.
На співбесіді поводьтеся щиро і природно. Не варто говорити жартівливо або кокетливо, співбесіда – це не та ситуація, коли ви можете показати свою веселу вдачу і прекрасне почуття гумору. Також ніхто не повинен помітити поганого самопочуття або пригніченості думками чи проблемами.
Життя переповнене прикладами, коли люди ставали лідерами завдяки впевненості в собі, сміливості. Пам’ятайте це!

dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад