5 причин, чому вас можуть не взяти на роботу

Кадровики, які переглядають десятки резюме на день, стверджують: зіпсувати думку про гарного фахівця може навіть дрібниця. Неналежна адреса пошти, помилка в слові, недбале оформлення документа - все це стане перепоною для кар'єри.

Кадровий портал hh.ua опитав сотні рекрутерів і з'ясував, що їх дратує в резюме найбільше.
1. Граматичні помилки. Їх в резюме не повинно бути в жодному разі, адже грамотність говорить про рівень кандидата в цілому - його ерудицію, уважність, уміння чітко та зв'язно викладати свої думки. Дев'ять з десяти менеджерів з підбору персоналу дуже негативно оцінюють наявність граматичних помилок в резюме, і це значно знижує шанси претендента отримати бажану посаду.
2. Неточності в датах, цифрах, номерах телефонів. Три чверті опитаних кадровиків впевнені: кандидат, який не в змозі правильно написати свій номер телефону, навряд чи зможе бути уважним на роботі.
3. Конфіденційна інформація про попереднє місце роботи. Вона не тільки може нашкодити колишньому роботодавцеві, а й справить негативне враження на майбутнього. Потенційний наймач десять разів подумає, перш ніж брати на роботу такого ненадійного та легковажного співробітника.
4. Шаблонні фрази. Резюме, що містить банальне "креативний, активний, командний гравець" не подобається кожному третьому кадровику. Рекрутери радять: якщо вашим коником є дійсно креативність, створіть оригінальне резюме.
5. Інформація про батьків і родичів. Її негативно сприйме кожен третій кадровик. Якщо рекрутеру важливо знати, ким працюють ваші близькі, він запитає про це на співбесіді.
До думки рекрутерів варто прислухатися і почути їх нескладні рекомендації. Адже резюме - це візитна картка кандидата на посаду і саме від нього залежить, відбудеться зустріч з роботодавцем чи ні.

kp.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад