Що потрібно дізнатися про компанію до співбесіди?

Щоб успішно пройти співбесіду, обов'язково потрібна підготовка. Ви повинні бути готові до типових запитань, але не забувайте довідатися про потенційного роботодавця якомога більше.
Не важливо запропонують вам класичну співбесіду, телефонне або Skype-інтерв'ю, але наступні 12 пунктів, краще добре запам'ятати. Вони можуть бути і відповідями на прямі запитання інтерв'юера, а можуть і відмінно доповнити вашу самопрезентацію. Ваші шанси на працевлаштування значно збільшаться, якщо ви покажете, що знайомі з компанією й її діяльністю.

Отже, що ж потрібно дізнатися про компанію:
- Коли компанія була заснована.
- Чи було в минулому компанії злиття або зміна назви/бренду.
- Що конкретно компанія виробляє, продає або які послуги надає.
- Які розміри компанії та кількість співробітників.
- Хто основні клієнти компанії, і хто її конкуренти.
- Яка мета та місія компанії.
- Які позиції компанії на ринку.
- Хто керує основними напрямками.
- Наскільки компанія була успішна минулого року.
- Про які події щодо компанії були повідомлення в пресі.
- Який курс тримає компанія в даний момент.
- Чи траплялися за останній час суттєві злети чи падіння.

У більшості випадків всю необхідну інформацію можна отримати за допомогою нескладного пошуку в інтернеті і заглянувши на сайт компанії.
Не варто забувати, що на співбесіді ви теж можете задавати питання інтерв'юеру. Володіючи інформацією про можливого роботодавця, ваші запитання можуть заграти новими фарбами. Адже тепер між справою ви можете показати обізнаність в історії та справах компанії, що безумовно вразить інтерв'юера й покаже вашу зацікавленість. Назвіть якийсь відомий вам факт про компанії і, ґрунтуючись на ньому, поставте запитання. Краще, звичайно, такі питання підготувати заздалегідь.

work.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад