6 головних причин відмовитися від роботи в офісі

Ще нещодавно наявність офісу для солідної компанії вважалося справою не тільки обов'язковою, але і найважливішою. Саме там проводилися зустрічі з клієнтами, проходили наради й просто працювали люди. Нові технології дозволяють нам працювати віддалено. Найнеобхідніше для роботи - це вже не місце в офісі, а банальна наявність інтернет-з'єднання. За результатами дослідження міжнародної компанії Regus, в якому брали участь 26 000 менеджерів з 90 країн, як мінімум половину свого робочого тижня 48% опитаних працюють віддалено.
Звичайно, ті ж дослідники з Regus запевняють, що офіси відмінно підходять для полегшення комунікації та співпраці, а деякі офіси чудово оснащені всілякими зручностями - від пральні та масажистів до дитячого саду і продуктового магазину! Однак реальність є такою, що навіть невелика відстань впливає на зв'язок між працівниками. Як тільки співробітники віддаляються один від одного більш ніж на 200 метрів, шанс того, що вони буду говорити один з одним особисто (не по телефону) практично дорівнює нулю. З тим самим успіхом вони можуть бути в сотнях миль один від одного.

Технології взаємодії
Єдине, що нам потрібно для виконання роботи - це інтернет-з'єднання. З його допомогою ми можемо отримувати доступ до людей та інформації, яка потрібна для роботи. Ми можемо проводити віртуальні конференції, створювати продуті (документи, презентації або що-небудь інше), отримувати новини від нашої команди, не втрачати зв'язок з працівниками по всьому світу, і при цьому не мати потреби в щоденному особистому контакті. Крім того сучасні технології дозволяють працювати навіть перебуваючи у дорозі - з наших мобільних пристроїв.

Нове покоління працівників
Люди нового тисячоліття виросли на таких платформах, як Facebook, Twitter і Google, їм комфортно ділитися інформацією та легко включатися в онлайн-процеси, це частина їх звичайного життя. Це покоління, яке не знає, що таке отримувати по 200 електронних листів на день, сидячи за перегородкою в офісі.

Більш привабливе робоче місце
Якщо ви запитаєте колегу - віддасть перевагу він працювати в офісі або з дому - велика ймовірність, що він віддасть перевагу дому (або іншому громадському місцю). У нещодавньому звіті Chess Media Group говориться: організація, що пропонує гнучкі умови роботи, більш приваблива, ніж та, яка цього не робить. У цьому впевнені 90% опитаних. Керівникам, які хочуть залучити й утримати найталановитіші кадри, не потрібно вимагати від працівників перебувати в офісі протягом усього робочого тижня.

Компанії економлять гроші
Компанії витрачають вражаючі суми на нерухомість для розміщення співробітників. А ще гроші йдуть на офісне обладнання, зв'язок, побутові зручності та масу інших необхідних речей. В залежності від розміру фірми, потенційна економія коштів може обчислюватися від десятків тисяч до мільйонів доларів.

Працівники економлять час
Шлях до офісу - це серйозне питання для багатьох людей в усьому світу. Наприклад, за даними Бюро перепису населення США, 10,8 млн американців витрачають по годині на дорогу з роботи і на роботу. Це майже півставки водія власного автомобіля. Можна пограти з різними оцінками, щоб уявити, скільки грошей витрачається марно щороку на проїзд до офісу, але ця сума все одно буде сягати мільярдів або навіть десятків мільярдів доларів (!), якщо врахувати витрати на бензин.

Поліпшення якості життя
Вчені зі шведського Університету Умео з'ясували: пари, в яких один з партнерів витрачає на дорогу до роботи понад 45 хвилин, на 40% частіше розлучаються. Робота вже є однією з головних причин стресу для людей, і додатковий стрес походить від довгого шляху до офісу. Люди могли б витрачати цей час на роботу чи на відпочинок з сім'єю і коханими замість того, щоб сидіти в машині.

forbes.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад