Як пройти стажування молодому спеціалісту

Потрапити на стажування непросто, але ще складніше успішно його пройти. Як поводитися, щоб залишитися працювати в компанії, «Вістям» розповіли Наталія Бровченко, HR-директор rabota.ua, і Ганна Лаврова, керівник проектів у Ciklum

Не будьте простим виконавцем
Робіть трохи більше, ніж від вас вимагають. Так, якщо вас попросили виконати частину якогось завдання, то обов'язково дізнайтеся, в чому полягає ціль; попросили запропонувати одну ідею - запропонуйте дві. Так ви продемонструєте свій інтерес до роботи та ініціативність.

Не беріть на себе відразу занадто багато
Нерідко стажисти не розраховують свої сили, беруть багато завдань - і в результаті або не справляються з ними, або роблять це погано, викликаючи замість похвали невдоволення начальства. Замість цього потрохи розширюйте зону своєї відповідальності. Але в той же час будьте готові до переробок.

Не бійтеся задавати питання
Пам'ятайте, що за вами закріпили куратора стажування саме для того, щоб ви запитували у нього про те, що незрозуміло. Тому забудьте про фразах типу «а мені це ніхто не пояснював» або «я не зрозумів завдання» - вони не можуть бути виправданням тому, що ви не впоралися з чимось. Також, отримуючи завдання, обов'язково поцікавтеся, яким повинен бути фінальний результат вашої роботи.

Вивчіть правила компанії - гласні і негласні
Вивчіть дрес-код, правила ділового листування, призначення зустрічей і спілкування з колегами (на «ви» або «ти»), тайм-менеджмент начальника (допоможе зорієнтуватися, коли найбільш доречно ставити свої питання), критерії оцінки роботи співробітників тощо. Це допоможе відчувати себе впевненіше та сформувати до себе позитивне ставлення.
Не старайтесь потоваришувати одразу з усіма
Бажання всім стати другом і надмірна відкритість викликають подив і іноді навіть роздратування, плюс є ризик через незнання потоваришувати з тими, у кого не надто гарна репутація в компанії.

Займайтеся нетворкінгом
Дізнайтеся, хто в компанії в курсі всіх профільних тренінгів, конференцій, які проходять як всередині, так і поза компанією. Ця людина зможе підказати вам, на який профільний захід можна піти, щоб отримати додаткові знання.

vesti.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад