"Ряджені" інспектори праці вимагають у підприємців гроші

Українські підприємці відзначили активізацію шахраїв, переодягнених в державних інспекторів з праці, які приходять, нібито, з перевірками і вимагають гроші. Про такі факти вони попереджають один одного в Facebook.

Цю інформацію UBR.ua підтвердили і в Державній службі України з питань праці зазначивши, що подібні випадки не поодинокі і були виявлені в Київській, Дніпропетровській, Львівській та Полтавській областях.

Зловмисники під виглядом інспекторів приходять до підприємців і заявляють, що, нібито, повинні перевірити правильність укладення трудових договорів та оплати праці найманих працівників. Погрожуючи великими штрафами, псевдо- інспектори вимагають хабарі за "порушення".

У Держпраці відзначили, що під час інспекційних рейдів роботодавець має право вимагати у перевіряючих службові посвідчення та направлення на проведення перевірки конкретного підприємства.

Якщо зазначені особи відмовляються надати документи, необхідно викликати поліцію для з'ясування їх повноважень.

"Співробітники, у яких немає службових посвідчень та направлення на проведення перевірки, не мають права її здійснювати. Суб'єкт господарювання може не допускати таких осіб на підприємство. У разі виникнення підозри слід звертатися в підрозділи Національної поліції або органів Держпраці", - відзначили в прес -службі Держпраці.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад