УКРАЇНКИ ВИХОДЯТЬ З ДЕКРЕТУ РАНІШЕ ЧАСУ

УКРАЇНКИ ВИХОДЯТЬ З ДЕКРЕТУ РАНІШЕ ЧАСУ

Дві третини українок виходять з декретної відпустки раніше покладеного терміну.

 

За даними Міжнародного кадрового порталу, головними причинами такого рішення називають бажання поліпшити матеріальне становище сім'ї, а також боязнь втратити кваліфікацію і стати незатребуваною на ринку праці. Половина опитаних зазначили, що роботодавці упереджено ставляться до жінок з маленькими дітьми.

 

Декретна відпустка більшості українок триває не більше 2 років. Не дивлячись на те, що закон дає можливість жінкам знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3 років, тільки третина з них реалізує це право в повній мірі. Решта виходять на роботу раніше за встановлений термін.

 

Зокрема, кожна третя українка займалася вихованням малюка з відривом від роботи в перебігу 2 років, кожна п'ята - від півроку до року.

 

Одна з десяти молодих мам дозволила собі кар'єрний тайм-аут тривалістю від 4 до 6 місяців. І ще 7% вийшли на роботу вже через кілька місяців після народження дитини.

 

Більшість жінок виходять з декрету раніше покладеного терміну, бажаючи поліпшити матеріальне становище сім'ї. Про це заявили двоє з п'яти опитаних.

 

Кожній четвертій рухає страх втратити кваліфікацію і через пару років стати незатребуваною на ринку праці, а кожна п'ята - втома від домашніх турбот і повсякденної рутини.

 

Кожна шоста вийшла з декрету раніше, оскільки хотіла професійного розвитку і самореалізації. А кожна восьма побажала бути фінансово незалежною від чоловіка і батьків. Практично кожна десята молода мама причиною передчасного виходу з декрету назвала бажання повернути колишній коло спілкування - рідних і близьких. Але тільки дві з ста опитаних повернулися в штат на запрошення колишнього роботодавця.

 

Як показало опитування, більшість жінок (84%) мали труднощі з працевлаштуванням після виходу з декретної відпустки. Зокрема, половина відзначили, що роботодавці упереджено ставляться до жінок з маленькими дітьми.

 

У кожної п'ятої складності були пов'язані з втратою колишніх навичок, їх невідповідність вимогам ринку. 8% відповіли, що їм було складно поєднувати виховання дитини і пошук роботи. І скільком же не вистачало впевненості в собі. Головною перешкодою для подальшого кар'єрного розвитку вони назвали страх не впоратися з новими обов'язками.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад