Розмір субсидії буде залежати від офіційного працевлаштування

Розмір субсидії буде залежати від офіційного працевлаштування

Рішення про прийом двох прожиткових мінімумів людям працездатного віку при оформленні субсидії покликане стимулювати населення до офіційного працевлаштування та сплату податків. Таким чином, держава бореться з тіньовою економікою та прихованої зайнятістю, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

 
"Часто трапляється так, що здорові молоді люди працездатного віку декларують відсутність доходів, тому що не вчаться, не перебувають на військовій службі, не працюють тощо. А на які ж кошти вони живуть? Адже сьогодні знайти роботу на мінімальну (а часто і цілком пристойну) зарплату - не така вже й велика проблема. Стверджую: в Україні немає людей, які отримують доходи менше офіційного прожиткового мінімуму. Логічний висновок: такі молоді люди або не хочуть працювати, або просто приховують свої доходи. Але вони претендують на субсидію ", - зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева.

За його словами, неофіційні доходи отримує величезну кількість українських домогосподарств.

"Не сплачуючи нічого в бюджет, громадяни, які працюють в тіньовому секторі економіки, хочуть отримати допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг - субсидію - в максимальному розмірі. Тепер же, якщо людина працездатного віку не працює, не служить в армії, не вчиться, йому з 1 травня 2016 р при оформленні субсидії сукупний дохід розраховується в розмірі двох прожиткових мінімумів - 2900 грн в місяць. Хто не працює, той не їсть. у цьому і є принцип соціальної справедливості ", - підкреслив Рева.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад