Кому в кризу платять найбільше

За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, у травні ринок праці України демонстрував стабільність. Роботодавці розмістили на 4% більше вакансій, ніж минулого місяця, а шукачі - на 5% більше нових резюме. В актуальній соціально-економічній ситуації таку динаміку в цілому можна назвати позитивною. Відсутність зниження кількості вакансій і різкого приросту нових резюме свідчить про відносну стабільність на ринку праці України.

Найбільшу кількість вакансій у травні на hh.ua пропонували для фахівців з продажу та IT-фахівців. Також до ТОП-5 за кількістю пропозицій потрапили вакансії для маркетологів, адміністративного персоналу та молодих спеціалістів.

Максимальну кількість нових резюме розмістили молоді фахівці, програмісти і системні адміністратори, адміністративні працівники, фінансисти і фахівці з продажу.

У порівнянні з попереднім місяцем, найбільш активно роботу пропонували для робітників різних спеціальностей, страхових агентів, фахівців у автоторгівлі і автообслуговуванні, домашньому персоналі. Спад активності роботодавців більше, ніж в інших галузях, проявився у сферах державного управління, вищого менеджменту, управління персоналом, юриспруденції.

У травні найактивнішими були шукачі в таких профсферах, як "Початок кар'єри", "Наука і освіта", "Управління персоналом", "Інформаційні технології". Найменш активно розміщували нові резюме страхові агенти, працівники автомобільної галузі, фахівці із закупівель і мед. представники.

Найвища позитивна динаміка кількості вакансій (у порівнянні з попереднім місяцем) спостерігалась у Київській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській і Рівненській областях. Менш активними, у порівнянні з квітнем, були роботодавці Львівської, Волинської, Черкаської та Дніпропетровської областей. В цілому ТОП-5 регіонів, де розміщують максимальну кількість вакансій, виглядає традиційно: Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Львів.

Рівень зарплат на ринку в травні залишається практично без змін. Як середні, так і високі зарплатні пропозиції знаходяться на колишньому рівні і в Києві, і в регіонах. Із зазначенням зарплат на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна опубліковано 25% всіх вакансій. А лідерами високих зарплатних пропозицій, як і раніше, залишаються аутсорсингові IT-компанії, що пропонують програмістам і QA-фахівцям високі зарплати з прив'язкою до долара.

У регіонах, на відміну від столиці, у травні до ТОП-10 потрапили не тільки програмісти. Як ТОП-10, так і ТОП-100 найвищих зарплатних пропозицій у регіонах виглядає традиційно: окрім IT-фахівців, туди потрапляють також вакансії для керівників регіональних відділень великих компаній, торгові представники і керівники регіональних компаній.


http://kp.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад