Скільки хочуть заробляти українці: аналіз резюме

Ситуація на ринку праці багато розставила по своїх місцях - відсутність попиту змусила багатьох фахівців зменшити зарплатні апетити. Аналітики кар'єрного порталу rabota.ua вивчили запити фахівців найпопулярніших професій і виявили цікаві закономірності.

Зрозуміло, курс валют вніс свої вагомі корективи в зарплатні очікування всіх професій. Але, звичайно, найбільш яскрава динаміка у фахівців у сфері інформаційних технологій - програмістів, тестувальників, оскільки саме їхні роботодавці індексують оплату праці щодо поточного (або договірного) курсу валют. Крім того, високі заробітні плати у співробітників іноземних компаній - наприклад, у плавскладу, фахівців, які мають досвід роботи за кордоном і орієнтовані «на експорт» своїх професійних талантів (інженери, тваринники).

Високі заробітні очікування і у керівників - як у генеральних директорів компаній, так і у їхніх «галузевих» колег - керівників агрогосподарств, директорів з виробництва, фінансових директорів, директорів з персоналу і з продажу. Попит, щоправда, на них різний.

Незважаючи на те, що інтернет-маркетинг поступово «витісняє» класичний, бренд-менеджери оцінюють свої послуги вище, ніж інтернет-маркетологи. Можливо, через більший досвід. Якщо говорити про сферу медіа, то телебачення «коштує» дорожче іншої преси, а піарники - дешевше колег з маркетингового підрозділу.

Традиційно невисоко оцінюють свої послуги фахівці сфери громадського харчування - кухарі та офіціанти. Фахівці початкового рівня - касири, бухгалтера, провізори - і не претендують на високу зарплату. Навіть юристи стали скромнішими у зарплатних запитах.

Підводячи підсумок аналітики, слід зазначити, що українські зарплати не поспішають вгору - бізнес-сезон, сподіваємося, ще попереду і немає великої конкуренції за фахівців. Крім того, прибутковість компаній знизилася, і не всі роботодавці готові вкладати в персонал як в довгострокову інвестицію.


http://blog.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад